Όλα όσα χρειάζεστε για να προωθήσετε τη σελίδα σας στο διαδίκτυο.Τα πράγματα είναι απλά. Στη σημερινή εποχή μία επιχείρηση που θέλει να προσελκύσει πελάτες χρειάζεται, μεταξύ άλλων, μία ιστοσελίδα. Και έχει περάσει πλέον εδώ και καιρό η εποχή που μία  εταιρική σελίδα αποτελούσε μόνο θέμα  υπεροχής καιprestige. Τώρα πια είναι αναγκαίο. Και δεν είναι αναγκαίο απλά και μόνο επειδή το προστάζει το αντικείμενο εργασίας μου, αλλά επειδή έτσι προστάζει και η καθημερινότητα στην οποία ζούμε τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι πελάτες στους οποίους στοχεύουμε.

Η ύπαρξη ιστοσελίδας για μία επιχείρηση έχει γίνει αναγκαία γιατί πολύ απλά σήμερα τα πάντα ξεκινούν με μία αναζήτηση. Δε θέλετε λοιπόν, όταν ένας υποψήφιος πελάτης σας ψάξει για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα προσφέρετε να βρει εσάς και να μάθει ότι είστε η κατάλληλη επιχείρηση για να καλύψει τις ανάγκες του; Νομίζω ότι δε χρειάζεται να περιμένω απάντηση.

Τι χρειάζεται για να βρεθείτε πρώτοι στα αποτελέσματα αναζήτησης

Τα ζητήματα που προκύπτουν εδώ είναι δύο. Πρώτον, το ότι δεν είναι μόνο αναγκαίο να δημιουργήσετε μία σελίδα, αλλά αυτή η σελίδα να βρεθεί στις πρώτες θέσεις, όταν κάποιος χρήστης ψάξει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

 Όλα όσα χρειάζεστε για να προωθήσετε τη σελίδα σας στο διαδίκτυο.Δεύτερον, το ότι δε φθάνει απλά να προσελκύσετε έναν επισκέπτη στη σελίδα σας, αλλά και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του αφού σας επισκεφθεί ώστε να μείνει για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα μέσα στη σελίδα, να μάθει για εσάς και τελικά να πραγματοποιήσει την κίνηση που θέλετε από τους πελάτες σας (π.χ. να αγοράσει το προϊόν σας, να επικοινωνήσει μαζί σας για πληροφορίες, να εγγραφεί στο newsletter σας).

Και τα δύο αυτά ζητήματα μπορεί να φαντάζουν σα σπαζοκεφαλιές, δεν πρέπει όμως να σας απασχολούν γιατί με τις σωστές κινήσεις και τη σωστή διαμόρφωση της διαδικτυακής παρουσίας της επιχείρησής σας μπορείτε να επιτύχετε και στα δύο και τελικά να προσελκύσετε και τους πελάτες που θέλετε. Οι στόχοι που πρέπει να πετυχαίνουμε πάντα μέσα από τη δημιουργία μίας σελίδας για την επιχείρησή σας είναι οι εξής:

Δημιουργία όσο το δυνατών περισσότερων και ποιοτικότερων αναφορών (backlinks) προς τη σελίδα σας.

Όσο περισσότεροι ποιοτικοί σύνδεσμοι δημιουργούνται μέσα στο διαδίκτυο που οδηγούν προς τη σελίδα σας (τόσο στην αρχική, όσο και στις υπόλοιπες), τόσο πιο ποιοτική θεωρείται στο τέλος και η δική σας σελίδα στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος και υψηλότερη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σωστή σχεδίαση και λειτουργία των προφίλ που διαθέτει η επιχείρησή σας στα Κοινωνικά Δίκτυα.

 Όλα όσα χρειάζεστε για να προωθήσετε τη σελίδα σας στο διαδίκτυο.Οι μηχανές αναζήτησης, στην προσπάθειά τους να παρέχουν όσο το δυνατόν πιο σχετικά αποτελέσματα στους χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την παρουσία μίας σελίδας μέσα στα Κοινωνικά Δίκτυα (Facebook, Google+, Twitter κ.α.). Έτσι, όσο πιο δυναμική παρουσία έχει η επιχείρησή σας στα κοινωνικά δίκτυα και όσο περισσότερη απήχηση έχει αυτή η παρουσία της, τόσο πιο πολύ «ανεβαίνει και στα μάτια των μηχανών αναζήτησης».

Σωστή σχεδίαση του περιεχομένου της ίδιας της σελίδας.

Το αποτέλεσμα της σελίδας που δημιουργήσατε θα πρέπει να απαντάει θετικά στα εξής ερωτήματα:

Ο επισκέπτης της σελίδας βρίσκει αυτό το οποίο ψάχνει;

Ο επισκέπτης της σελίδας βρίσκει αυτό το οποίο ψάχνει μέσα σε τρεις κινήσεις (ή ακόμα και σε λιγότερες;)

Το περιβάλλον της σελίδας είναι όμορφα σχεδιασμένο ώστε να μην κουράζει τον χρήστη και να μην αποσπά την προσοχή του από τα μηνύματα που θέλει να του δώσει η σελίδα;

Ο σχεδιασμός της σελίδας κάνει ολόκληρο το περιεχόμενό της ορατό στις μηχανές αναζήτησης;

Η αρνητική απάντηση σε κάποια από τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί να μας κοστίσει τόσο σε επισκέψεις στη σελίδα μας, όσο και σε πελάτες.

Η βοήθεια του ειδικού σε θέματα προώθησης ιστοσελίδων

 Όλα όσα χρειάζεστε για να προωθήσετε τη σελίδα σας στο διαδίκτυο.Η σωστή εταιρική παρουσία μέσα στο διαδίκτυο δεν είναι κάτι που κατορθώνεται μέσα σε μία ημέρα, ούτε είναι μία εύκολη διαδικασία. Απαιτεί σωστή και αρκετή μελέτη σε επίπεδο marketing, graphic design και βελτιστοποίησης της σελίδας (ή αλλιώς SEO, όπως έχει γίνει ευρέως γνωστό), μεταξύ άλλων, για να φτάσουμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από τη σωστή δουλειά τα αποτελέσματα ευνοούν και ανταμείβουν κάθε επιχείρηση από τη στιγμή που οδηγούν στη σελίδα της άτομα που θα δείξουν τελικά ενδιαφέρον για την ίδια αλλά και για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

blog.dingo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.