ΙΚΑ

Σκάνδαλο! Αυξήσεις στις συντάξεις βουλευτών και δημάρχων με  εξαιρετικά επείγουσα  εγκύκλιο  «Εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος που επιτρέπει σε όσους κατείχαν δημόσια αξιώματα να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη στο ΕΤΑΜ και στο ΙΚΑ, με βάση το άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 εκδόθηκε.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» με «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιος του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προυπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό του ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισης τους.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του νόμου4 052/2012 που – σύμφωνα με το δημοσίευμα -προφανώς, ψηφίστηκε νύχτα, χωρίς κανένας να αντιληφθεί το «παραθυράκι» για τους αιρετούς άρχοντες.
Μάλιστα η ρύθμιση δεν σταματά μόνο εκεί, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάνω σε αυτή θα βρούν… πάτημα και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και αυτοί να αυξήσουν τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους.

Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθως μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξή τους.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.