Σε επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας μίλησε  στο Metropolitan Club ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να έρθουν επενδύσουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν έτσι να αλλάξει η ψυχολογία.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στους ομογενείς, περιέγραψε τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, λέγοντας ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», ενώ αναφέρθηκε και στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν», τόνισε και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Το δίλημμα, πρόσθεσε ήταν ανάμεσα στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Νωρίτερα σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συγκίνηση του για την επίσκεψη σε αυτόν το χώρο όπου, όπως είπε, «έχω έρθει πολλές φορές από τότε που ήμουν φοιτητής και μετά για πάρα πολλά χρόνια».

«Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και ανέφερε πως η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ είναι πολυσήμαντη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σοφό ιεράρχη τον Αρχιεπίσκοπο και του είπε ότι με το έργο του αποδεικνύει την αγάπη του στον ελληνισμό και τις αξίες και δυνατότητες που έχει.

«Γι’ αυτό το λόγο θέλω να σας συγχαρώ εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού γιατί ξέρουμε ότι εδώ υπάρχει ένας δυναμικός ιεράρχης, ο οποίος πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στο καλό του τόπου, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τιμή που κάνατε να με δεχτείτε σήμερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «έκανε πολύ μεγάλο έργο» στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος επιβράβευσε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.