Στις 20 Ιουνίου 2013 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση με θέμα την παράταση και ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Πολλοί αγρότες και πολλές αγρότισσες αντιμετωπίζουν οξύτατο οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Οι αγρότες δεν θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών αλλά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ο ΟΓΑ ζήτα να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, πολλοί αγρότες αδυνατούν να πληρώσουν.

Ανασφάλιστοι μένουν και πολλοί αγρότες και αγρότισσες διότι δεν πλήρωσαν ένα ή και περισσότερα εξάμηνα ασφαλιστικών εισφορών και χρωστούν χρήματα στον ΟΓΑ. Η υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στον ΟΓΑ καθυστέρει ένα εξάμηνο και οι πολίτες αυτοί παραμένουν ανασφάλιστοι παρόλο που είναι διατεθειμένοι να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΓΑ.

Με δεδομένη την οικονομική κρίση και τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πολλοί ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πρέπει να υπάρξει:

α) παράταση χρόνου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ

β) να υπάρξει δυνατότητα ρύθμισης από το πρώτο μάλιστα ασφαλιστικό εξάμηνο
ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους αυτούς να ρυθμίσουν το χρέος τους και να πληρώνουν κάθε μήνα ένα ποσό ώστε σε σύντομο χρόνο να εξοφλήσουν του χρέος τους.
Με το αίτημα της ρύθμισης, το οποίο θα πρέπει να εκτελείται σε σύντομο χρονικό διάστημα και με την καταβολή της 1ης δόσης να ξεκινά και πάλι η ασφάλιση τους .
Είμαι βέβαιος ότι συμμερίζεστε την ανάγκη να μην μένει κανείς ασφαλισμένος του ΟΓΑ, που προσωρινά δεν μπόρεσε να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε ώστε να υπάρξει παράταση του χρόνου πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ;

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με την πρόταση για την εφαρμογή προγράμματος ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ;»

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.