Ποια είναι η απόφαση του ΕΣΡ για την ΔΤ. – Τι ανακοίνωσε ο Παντελής Καψής για την προκήρυξη νέων θέσεων

Ερωτώμενος για την έναρξη λειτουργίας της “Δημόσιας Τηλεόρασης” (ΔΤ), ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, χαρακτήρισε νόμιμη τη λειτουργία της. Σχολιάζοντας παράλληλα το πρόγραμμα του μεταβατικού φορέα αρκέστηκε να πει πως πρόκειται για μία “έκτακτη, προσωρινή κατάσταση” και πως το Συμβούλιο παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Καψής: Μέσα στην εβδομάδα η προκήρυξη 2.000 θέσεων για τον ενδιάμεσο φορέα

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει προκήρυξη για τις 2.000 θέσεις για τον ενδιάμεσο φορέα.

Όπως σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, “αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις“.

Τόνισε επίσης πως “κυρίως θα είναι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ, ακριβώς γιατί χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ”, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών.
Υπογράμμισε πως θα υπάρξει μια επιτροπή που θα κάνει τις επιλογές και πως ελπίζει “πως θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα
“, σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια.

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα αυτού του μεταβατικού σταδίου ο κ. Καψής απάντησε πως “θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες που είναι ασφαλώς δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, και από κει και πέρα ταινίες και άλλα“, ενώ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο σημείωσε πως ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση.

“Σε πρώτη φάση υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, ακριβώς γιατί δεν γίνεται με την ΕΡΤ εν λειτουργία, αλλά με την ΕΡΤ που έχει πάψει να λειτουργεί. Άρα χρειάζεται ένα μεταβατικό σχήμα το οποίο θα διορίσει το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο που θα αποφασίσει για όλα. Και η μεγάλη πρόκληση βεβαίως είναι αυτό το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) να έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για την υλοποίηση του νόμου“.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.