Το 2001 αποφασίσαμε, η Ελλάδα, ως πολιτισμένο κράτος και ως Ευρωπαίοι, αν μη τι άλλο, να εντάξουμε στα δημόσια σχολεία τους Σχολικούς Φύλακες. 13 χρόνια μετά ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς αποφάνθηκε ότι είναι άχρηστοι. Ηλίου φαεινότερο ότι ο κ. Σαμαράς δεν πήγε τα παιδιά του σε Δημόσιο Σχολείο.

Δεν πάνε πολλά χρόνια που άφησα τις σχολικές αίθουσες και γι’ αυτό οι μνήμες μου από ένα σχολείο χωρίς φύλαξη είναι λίγες. Λίγες αλλά αρκετά ζωντανές αν σκεφτεί κανείς ότι απαρτίζονται από εικόνες με 8χρονα παιδάκια που έπαιζαν στο προαύλιο του δημόσιου σχολείου με τις σύριγγες κάποιων ναρκομανών.

Υπάρχουν σχολεία κ. Σαμαρά που είναι πρωινά και απογευματινά –γιατί το κράτος δεν έχει φροντίσει για τη σωστή στέγαση των σχολείων με αποτέλεσμα την συστέγαση πολλών από τον υπερπληθυσμό των παιδιών που τα αναγκάζει να λειτουργούν ανά βάρδιες.

Την εβδομάδα λοιπόν με το απογευματινό πρόγραμμα το μάθημα τελειώνει στις 8:00 το βράδυ. Πήγαινα σε ένα τέτοιου είδους και σας διαβεβαιώνω ότι χωρίς Φύλακες το παιδί μου δεν θα το έστελνα ποτέ, όσο καλούς καθηγητές και να είχε.

Χωρίς αυτούς τους «άχρηστους» κύριε πρωθυπουργέ, ποιός θα εμποδίσει τον παιδεραστή να μπει στο σχολείο του παιδιού μου; Τον έμπορο ναρκωτικών; Τον ανώμαλο; Το ναρκομανή; Τον τρελό; Ποιός θα προστατεύσει το χώρο από τους βανδαλισμούς; Ποιός θα αποτρέπει τις καταστροφές στις καταλήψεις; Ποιος θα εμποδίζει τους εξωσχολικούς να μπαίνουν στα διαλείμματα και όχι μόνο στο χώρο του σχολείου; Ποιος θα προσέχει τους ίδιους τους μαθητές για να μην μπαινοβγαίνουν ότι ώρα θέλουν από το σχολικό χώρο;

Η απάντηση προφανώς και δεν σας αφορά, κ. Σαμαρά όπως και δεν σας αφορούν οι ζωές των 2.500 σχολικών φυλάκων που εν μια νυκτί τους πετάξατε στο δρόμο. Που δεν ξέρατε καν την ύπαρξή τους απλά σας τους έβαλαν στην ατζέντα των απολύσεων ο συνδικαλιστές κ. κ. Πολυμερόπουλος και Μπαλασόπουλος για να μην φύγουν τα ρουσφέτια τους από τις διοικητικές θέσεις. Εξυγίανση του Δημοσίου λέγεται αυτό κ. Σαμαρά;

Έχετε καταφέρει μέσα στην εξαθλίωση που έχετε επιβάλει στα ελληνικά νοικοκυριά να μισούμε ο ένας τον άλλον, να χαίρεται ο απολυμένος ιδιωτικός για τις απολύσεις στο δημόσιο. Έχετε δημιουργήσει μια γενιά χαιρέκακων. Έναν εικονικό εμφύλιο ανάμεσα στους εργαζομένους. Καθαρίστε κ. Σαμαρά το Δημόσιο από τους τυχοδιώκτες που οι ίδιοι βάλατε μέσα, ασχοληθείτε.

Η Δημόσια Παιδεία είναι δικαίωμα όλων μας, και δεν εξαρτάται μόνο από την αξιοπιστία και τις ικανότητες των καθηγητών αλλά και από την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών μας στα σχολεία που πηγαίνουν και περνούν έξι ώρες την ημέρα για 12 χρόνια. Γιατί ποιος γονιός θα είναι ήσυχος όταν το παιδί του δεν είναι ασφαλές; Ας πάμε όλοι τα παιδιά μας σε ιδιωτικά λοιπόν, και όσοι δεν έχουν λεφτά ας μείνουν αναλφάβητοι. Και όσο για την κινητικότητα τα κριτήρια που θέσατε μέσον μυρίζει. Να χαρώ την εξυγίανση του Δημοσίου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.