Στο Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Εφήβων

Χάλκινο και πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μυλωνά στα 50μ. ελεύθεροΜε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που φιλοξενήθηκε στο Πόζναν. Ο Φώτης Μυλωνάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, καθώς τερμάτισε τρίτος στον τελικό με χρόνο 22.64, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (προηγούμενο 22.69 του Κριστιάν Γκολομέεβ, από τις 18 Αυγούστου 2011, στο Παγκόσμιο Ε/Ν της Λίμα).

Ο 17χρονος αθλητής του Αρη Θεσσαλονίκης έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις και στις τρεις κούρσες, κατεβάζοντας κάθε φορά το ατομικό του ρεκόρ: πήγε με 23.21 στην Πολωνία, έκανε 23.20 στον προκριματικό (6ος), 22.88 στον ημιτελικό (4ος) και 22.64 στον τελικό, για να ανέβει στο βάθρο, μαζί με τον ασυναγώνιστο Ρώσο Εβγκένι Σέντοφ (22.07) και τον Ουκρανό Μπόγκνταν Πλάβιν (22.43).

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, που συμμετείχε στη διοργάνωση με μόλις τετραμελή αποστολή, κατέκτησε χθες ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο, με τον Απόστολο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο, ενώ είχε άλλες τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς (ο Χρήστου 5ος στα 100μ. ύπτιο, ο Μιχάλης Κοντιζάς 6ος σε 50μ. και 100μ. ύπτιο και ο Μυλωνάς 8ος στα 100μ. ελεύθερο).

* Το μεγάλο όνομα του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων ήταν αναμφίβολα η Ρούτα Μεϊλουτίτε. Η Λιθουανή, που πέρυσι σε ηλικία 15 ετών έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στα 100μ. πρόσθιο, έκανε ένα πέρασμα από τη διοργάνωση της ηλικιακής της κατηγορίας και φυσικά κέρδισε πολύ άνετα την πρώτη θέση στον σημερινό τελικό με 1:05.48, πολύ κοντά στο δικό της ρεκόρ Ευρώπης (1:05.20), δείχνοντας έτοιμη να διεκδικήσει και τον παγκόσμιο τίτλο στη Βαρκελόνη.

Συνολικά πάντως, στο Πόζναν κυριάρχησε η Ρωσία, που κατέκτησε περίπου τα μισά χρυσά μετάλλια, με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Εβγκένι Σέντοφ και την Μαρία Μπακλάκοβα.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.