Στη σκιά του θανάτου του Άλαν Σίμονσεν πραγματοποιήθηκαν οι 24 ώρες του Le Mans. Ο άτυχος 34χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της Aston Martin στον τέταρτο γύρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει θανάσιμα στις μπαριέρες.

Ωστόσο, ο πολύ δύσκολος αγώνας συνεχίστηκε με τις ομάδες και τους οδηγούς να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι οδηγοί πέρα από τις πολλές ώρες πίσω από το τιμόνι είχαν να αντιμετωπίσουν και τις καιρικές συνθήκες και το… αυτοκίνητο ασφαλείας (μπήκε 11 φορές) το οποίο μηδένιζε τις μεταξύ τους διαφορές.

Ο αγώνας ξεκίνησε με βροχή, η οποία κατά διαστήματα έκανε την εμφάνιση της, προβληματίζοντας τις ομάδες για το αν πρέπει να μπουν στα πιτ, καθώς επίσης για το τι στρατηγική θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Και τα εννιά ήταν υπέροχα

Την ένατη νίκη του στον αγώνα που η αντοχή και η κούραση χτυπά κόκκινο πανηγύρισε ο Τομ Κρίστενσεν, ο οποίος συμμετείχε στην κατηγορία LMP1.

Ο 45χρονος Δανός μαζί τους Άλαν ΜαΚνίς –αυτή ήταν η τρίτη του νίκη- και Λουίκ Ντουβάλ είδαν πρώτοι την καρό σημαία, οδηγώντας Audi. Με την εν λόγω νίκη η Audi πήρε την 12 νίκη τα τελευταία 14 χρόνια.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας LMP2 πήρε η Morgan με τους Μπουγκέτ, Πλόουμαν και Γκονζάλες να εναλλάσσονται πίσω από το τιμόνι.

Στην κατηγορία GTE Pro οι Μαρκ Λιέμπ, Ρίτσαρντ Λιέτζ και Ρομάν Ντουμάς πήραν τη νίκη για την Porsche. Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά, ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα, επιλέγοντας σωστή στρατηγική όσον αφορά στα ελαστικά.

Ωστόσο, η μάρκα πανηγύρισε ακόμη μία νίκη, αυτή στην κατηγορία GTE AM με τους Ραϊμόντ Νάρακ, Ζαν-Καν Βάρνεϊ και Κρίστοφερ Μπουρέτ να περνούν πρώτοι τη γραμμή τερματισμού.

Η πρώτη τριάδα:

1. Κρίστενσεν-ΜαΚνίς-Ντουβάλ, Audi, LMP1
2. Ντάβιντσον-Σαραζίν-Μπουεμί, Toyota, LMP1
3. Ζενέ-Γιάβρις-Ντι Γκράσι, Audi, LMP1

 

Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.