Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη

http://www.newsbeast.gr/files/temp/4668D6D359A4A881A4BAE1D8C451EADC.jpg
«Κατέκτησαν» τη γαλλική γαστρονομία και την παγκόσμια κουζίνα με την ποικιλία των γεύσεων και των αρωμάτων τους, τη μαλακή υφή και την ελαφρά όξινη γεύση τους, τις ιδιαιτερότητές τους με στρώσεις μούχλας, στάχτης ή μπράντι, τα διαφορετικά είδη κρούστας και το σχήμα τους: στρογγυλό, τετράγωνο, κυλινδρικό, ή πυραμίδας.

Τα γαλλικά κατσικίσια τυριά αναζητούν πλέον πρώτη ύλη στην Ελλάδα και μάλιστα στη Φλώρινα, εκεί που οι κατσίκες βόσκουν κυρίως στη φύση και τρέφονται με θυμάρι, ρίγανη και άλλα αρωματικά βότανα της ελληνικής γης.

Με κίνητρο αυτή την ξεχωριστή ποιότητα και ενδεχομένως νέες γεύσεις στα γαλλικά κατσικίσια τυριά, δύο Γάλλοι επιχειρηματίες, επικεφαλής μεγάλων ομίλων της χώρας τους, μαζί με τους συμβούλους τους αναζητούν συνεργασίες στη Φλώρινα για την εξασφάλιση οκτώ εκατομμυρίων τόνων κατσικίσιου γάλακτος το χρόνο!

«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με δέκα κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες της περιοχής μας, ενώ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, οπότε πιστεύω ότι η συνεργασία θα είναι δεδομένη. Ενδεικτικό, άλλωστε, της σημασίας των επαφών αυτών είναι το γεγονός ότι ήρθαν στην περιοχή τα ίδια τα αφεντικά και όχι απλώς συνεργάτες τους» σχολιάζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Οι προετοιμασίες έγιναν πριν από ενάμιση μήνα, κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο κ. Σαπαλίδης με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο στη χώρα μας, το οποίο και ήρθε σε επαφή με τη γαλλική πλευρά.

Το πρωί έγινε σύσκεψη στο Επιμελητήριο και στη συνέχεια η γαλλική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις σταβλικές εγκαταστάσεις προκειμένου να δει από κοντά τις κτηνοτροφικές υποδομές και να διαπιστώσει τη δυναμική του κλάδου. «Στην περιοχή μας, οι κατσίκες μεγαλώνουν στα βουνά και είναι ελευθέρας βοσκής, στοιχείο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη γαλλική πλευρά, καθώς το γάλα, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, είναι βιολογικό» τονίζει ο κ. Σαπαλίδης.

Δεν αποκλείει δε, το ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδων των γαλλικών εταιρειών στη βιομηχανική περιοχή της Φλώρινας προκειμένου να γίνεται μια κατ’ αρχήν επεξεργασία του γάλακτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος – εκείνο της αναζήτησης επιχειρηματικών διεξόδων για τους παραγωγούς της Φλώρινας αλλά και τους ανέργους του τόπου – το Επιμελητήριο διοργανώνει τον Σεπτέμβριο το πρώτο τοπικό συνέδριο για την επιχειρηματικότητα, στο οποίο θα κληθούν να συμμετέχουν εμπορικοί ακόλουθοι της ΠΓΔΜ, της Αλβανίας και άλλων χωρών, με επιδίωξη την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, τη διαμόρφωση κοινών επιχειρηματικών προσανατολισμών και τη σύναψη συμφωνιών.

Αυτή είναι η κατεύθυνση του Επιμελητηρίου που οραματίζεται τη δημιουργία επαγγελματικών χώρων που θα μπορούν να απορροφήσουν το εργατικό δυναμικό της περιοχής, το οποίο σήμερα μαστίζεται από την ανεργία.

«Θα ήταν καλό κάποια στιγμή να υπάρξει ένα γραφείο, μια υπηρεσία που θα μπορεί να παρέχει συμβουλευτικό ρόλο σε γονείς και νέα παιδιά για τις δυνατότητες απασχόλησης που θα μπορεί να προσφέρει ο τόπος τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.