Η επανεμφάνιση της οργάνωσης για την βόμβα στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού και τα πέντε ερωτήματα των αστυνομικών

Γιατί οι «Πυρήνες της Φωτιάς» επικαλούνται τη Σέχτα Επαναστατών» και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους«Πλέον  είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για ενα κτύπημα που εκπορεύτηκε μέσα από την φυλακή. Είναι φανερό ότι το νέο αντάρτικο  πόλης , πιθανόν σε σχέση με ποινικούς , επιχειρεί μια επίδειξη ισχύος κι ένα παιγνίδι εντυπωσιασμού. Μιλούν για επερχόμενη “καταιγίδα επιθέσεων” ωστόσο μας προβληματίζουν οι επιχειρησιακές δυνατότητες των ενόπλων.

Επανεμφανίστηκε η οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς” παρ ότι τον Μάιο του 2011 είχε αποστείλει κείμενο που  ανέφερε ότι είχε κλείσει τον κύκλο της με την παλιά μορφή της  και ζητούσε να γίνουν κτυπήματα από άλλες οργανώσεις που να χρησιμοποιούν το όνομα της. Τέτοια κτυπήματα μικρού βεληνεκούς έγιναν από διάφορες μικρότερες ομάδες αλλά σαν να μην τα έλαβαν υπ όψιν και μιλούν για επάνοδο μετά από δύο χρόνια σιωπής!  Μας κάνει εντύπωση ακόμη ότι γίνεται επίκληση της αδρανούς για τρία χρόνια “Σεχτας Επαναστατών”  αλλά καμιά αλλης ένοπλης οργάνωσης που δρα τους τελευταίους μήνες όπως η “Επαναστατική Ανατροπή”.  Ακόμη φαίνεται να έχουν νέες  τριβές με άλλους αναρχικούς των Εξαρχείων…»

Σε αυτήν την αναφορά προχώρησε το πρωί της Κυριακής ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ , σχολιάζοντας το κείμενο της οργάνωσης “Συνωμοσία των  Πυρήνων της Φωτιάς” με  το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού το ξημέρωμα του Σαββάτου στην Δαφνη.

Στη προκήρυξη της οργάνωση σημειώνει :

“Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – FAI/IRF, σε συνεργασία με τους συντρόφους από τις
Συμμορίες Συνείδησης τιμώντας την παλιά και διαχρονική μας φιλία, ανατινάξαμε το αυτοκίνητο
της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, ως ένδειξη αυθεντικής αλληλεγγύης
στα δέκα φυλακισμένα αδέρφια μας Γιώργο Π., ΄Ολγα, Γεράσιμο, Χρήστο, Μιχάλη, Γιώργο,
Χάρη, Θεόφιλο, Παναγιώτη, Δαμιανό που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την συμμετοχή τους
στην Συνομωσία.Μετά από δυο περίπου χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια, η Σ.Π.Φ. επιστρέφει. Σε
κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI (“αντιφασιστκό μέτωπο”,
“αλώβητος πυρήνας εκδίκησης”, “Μοναχικός Λύκος” κ.α.) και την Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε
και ενισχύουμε την διεθνή συνωμοσία της ΄Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (F.A.I.) – Διεθνές
Επαναστατικό Μέτωπο (I.R.F.).Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα”

Ακόμη στο κείμενο   της οργάνωσης γίνεται λόγος για την “αδικαιολόγητη” απόρριψη αιτημάτων αδειών από τους διευθυντές των φυλακών , για την μεταχείριση του κατηγορούμενου ως μέλος των “Πυρήνων” Γερασιμου Τσακαλου, για τους  ελέγχους στα κελιά κι άλλα..

Από την πλευρά τους αξιωματικοί της ΕΛΑ επεσήμαιναν ότι
* Το κείμενο της οργάνωσης στάλθηκε αμέσως σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών , δείγμα ότι είχε προετοιμασθεί πριν την επίθεση. Ακόμη ήταν σε έντυπη μορφή όπως ορισμένες “μπροσούρες” της Συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες.
*  Η οργάνωση “Συμμορίες  Συνείδησης” είχε εμφανισθεί πρώτη  φορά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω το Μάρτιο του 2008, για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος «Sprider» στη Λυκόβρυση στις 28 Ιουνίου 2008 και για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Περάματος τον Ιούλιο της ίδια χρονιάς.Ακόμη τον Μάρτιο του 2009
είχε προχωρήσει με την ομάδα “Εξτρεμιστές Περαματος” στον εμπρησμό του συρμού του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά που θεωρήθηκε ότι ήταν “πρόβα τζενεράλε” των μελών της Συνωμοσίας.
* Οι κρατούμενοι μέλη της  “Συνωμοσίας  των Πυρήνων της Φωτιάς”   αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με τις  ένοπλες ομάδες που έβαλαν την  βόμβα στο Mall ή συμμετείχαν στην ληστεία στο Βελβεντό  παρ ότι  η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προχωρούσε σε σχετικούς συσχετισμούς  με βάση ευρήματα κι ανάμεσα σε άλλα ένα σχεδιάγραμμα κατασκευής βομβών . Ακόμη μέλη της “συνωμοσίας” που υπογράφουν την  τωρινή προκήρυξη έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον “πυρήνα” του Αγρινίου της οργάνωσης.
* Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι η  “Συνωμοσία  των Πυρήνων  της Φωτιάς” αναφέρεται σε άμεση σχέση της με ελληνικό παράρτημα της  FAI που είχε βάλει δυναμίτες με φιτίλι στα γραφεία της “Χρυσής Αυγής” και σε εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι. Όμως παραμένει άγνωστο πως οι συγκεκριμένες ομάδες μέσα σε λίγες εβδομάδες απέκτησαν τεχνογνωσία για την κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών , παγίδευσαν μ εκρηκτικά ΙΧ . Γι αυτόν τον λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο υποβοήθησης  από ποινικούς.
* Τελος οι   αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στέκονται στην αναφορά για την “Σέχτα” παρ ότι ποτέ κάτι τέτοιο δεν είχε επιχειρηθεί  από την”Συνωμοσία” και  η οργάνωση αυτή δεν είχε εμφανισθεί για τρία χρόνια. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η “αδράνεια” της Σέχτας να οφείλεται στο ότι τα μέλη της είναι στην  φυλακή για άλλες υποθέσεις. Κι  αυτή η τωρινή αναφορά δίνει μία νέα διάσταση στην ΕΛΑΣ….

Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δάφνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα ΙΧ και σε παρακείμενα κτίρια.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη, η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης για δέκα συντρόφους τους που έχουν φυλακιστεί, ενώ τονίζουν ότι η συγκεκριμένη πράξη είναι «οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

Αναφέρονται, επίσης, εκτενώς στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και μιλούν για «στρατιωκοποίησή» τους.

Της έκρηξης είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε μέσα ενημέρωσης, δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.