Παραμένει στον δρόμο για τη Βραζιλία

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έδωσε τη λύση για την εθνική μας ομάδα στο Βίλνιους και την οδήγησε στη νίκη με 1-0 επί της Λιθουανίας για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της 2ης θέσης, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Ανέλπιστο δώρο πήρε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος από το Λιχτενστάιν που ανάγκασε σε ισοπαλία 1-1 την Σλοβακία και την άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω από τη «γαλανόλευκη».

Χωρίς να πιάσει καλή απόδοση στα πρώτα 45 λεπτά η εθνική ομάδα κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και να μπει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια. Από σέντρα του Χολέμπας στο 20ο λεπτό, ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τη «γαλανόλευκη» (0-1).

Οι Λιθουανοί μετά το γκολ προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση κι απείλησαν στο 24′ με τον Πάνκα. Το δυνατό σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση βρήκε σε σώμα αμυντικού, η μπάλα άλλαξε πορεία, αλλά ο Καρνέζης δεν αιφνιδιάστηκε κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Από τη σέντρα του Καραγκούνη στο 49′ ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του στην «καρδιά» της άμυνας των Λιθουανών, αλλά η κεφαλιά που έπιασε βρήκε το Ζούμπας στη σωστή θέση. Σωστά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η εθνική δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά στην επανάληψη, ενώ στο 89′ το βολέ του Σαλπιγγίδη τράνταξε το δοκάρι του Ζούμπας.

Δείτε το γκολ:

Διαιτητής: Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Ζάμπα Λάζλο): Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικουλίνας (73΄ Ζούλπα), Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους (86΄ Ελιόσιους), Ματουλεβίτσιους (86΄ Ντ. Τσεσνάουσκις)

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας (46΄ Τζαβέλλας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης (85΄ Τζιόλης), Σαμαράς, Γκέκας (64΄ Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος.

Η Βαθμολογία

Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β

Βοσνία 6 5-1-0 23-3 16

Ελλάδα 6 4-1-1 7-4 13

Σλοβακία 6 2-3-1 7-5 9

Λιθουανία 6 1-2-3 4-8 5

Λετονία 6 1-1-4 6-14 4

Λιχτενστάιν 6 0-2-4 3-16 2

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.