Ένας Φινλανδός, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, είναι ο μεγάλο νικητής του εφετινού Ράλι Ακρόπολις

Ο Λάτβαλα τερμάτισε ενάμιση λεπτό μπροστά από τον οδηγό της Citroen, τον Ισπανό Ντάνι Σόρδο και άφησε στην 3η θέση του βάθρου τον Bέλγο Τιερί Νεβίγ (Qatar Ford).

Με τη νίκη του αυτή ο Φινλανδός πέρασε στη δεύτερη θέση, με 74 βαθμούς, στην βαθμολογία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των οδηγών, στην οποία εξακολουθεί να προηγείται –και μάλιστα με μεγάλη διαφορά- ο Σεμπαστιάν Οζιέ που έχει 126 βαθμούς.

Μετά τη σπουδαία του νίκη, ο Λάτβαλα δήλωσε:

«Με εμπιστεύτηκαν πολλοί άνθρωποι και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Η χρονιά ξεκίνησε με έξοδο στο Μόντε Κάρλο, και αυτό δεν ήταν καλό. Θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα και το καταφέραμε στο Ακρόπολις. Νιώθεις ωραία ως νικητής. Είμαι πολύ χαρούμενος για μένα και την ομάδα, επειδή μου αρέσει να βλέπω το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων της ομάδας».

Για τον Λάτβαλα, αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα και συγχρόνως η πρώτη με τα χρώματα της VW. Συνολικά ο Φινλανδός έχει ανεβεί 8 φορές -συμπεριλαμβανομένης της σημερινής- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε αγώνες του WRC.

Στο WRC-2 μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη στο θεσμό, και μάλιστα σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα όπως είναι το Ράλι Ακρόπολις. Στην κατηγορία των Νέων, το γνωστό JWRC, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με Ford Fiesta R2, επικράτησε ο Ισπανός Jose Antonio Suarez, με 2ο τον Pontus Tidemand.

Ο ΧΑΛΚΙΑΣ

Ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, ταχύτεροι όλων αναδείχθηκαν οι Θέμης Χαλκιάς – Λεωνίδας Μαχαίρας με το Mitsubishi Lancer EVO IX και έπειτα από τριήμερο αγώνα, τη στιγμή που οι Λάμπρος Κύρκος – Γιώργος Πολυζώης με ίδιο αυτοκίνητο είναι οι νικητές του διήμερου σκέλους του Ακρόπολις που προσμετρά στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Με τα βλέμματα πλέον να στρέφονται στην επόμενη, πανηγυρική πλέον εκδοχή του Ράλι Ακρόπολις, λόγω του εορτασμού των εξήντα ετών ιστορίας του, η Τελετή Λήξης έκλεισε με την επισημότητα που της άρμοζε, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Jean Todt, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του σε κάθε έναν από τους πρωταγωνιστές του θεσμού και του αγώνα κατά την άφιξή τους στη ράμπα του τερματισμού του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις!

H πρώτη 10άδα του εφετινού Ακρόπολις.

1 7 J.LATVALA
2 3 D.SORDO +1:50.0 +1:50.0
3 11 T.NEUVILLE +24.1 +2:14.1
4 9 A.MIKKELSEN +1:41.0 +3:55.1
5 6 N.AL ATTIYAH +17.5 +4:12.6
6 4 M.OSTBERG +1:36.1 +5:48.7
7 2 M.HIRVONEN +2:12.0 +8:00.7
8 21 M.PROKOP +0.5 +8:01.2
9 5 E.NOVIKOV +10.6 +8:11.8
10 8 S.OGIER +1:58.5 +10:10.3

Δημήτρης Δοντάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.