ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ

 Καρφώνουν  Παπανδρέου οι πρώην συνεργάτεςΤα βέλη τους προς τον πρώην πρωθυπουργό και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ έστρεψαν μέχρι πρότινος κορυφαία στελέχη και στενοί του συνεργάτες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε. του κόμματος. Οι πιο αιχμηρές δηλώσεις έγιναν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη(Φωτό) και την Κατερίνα Μπατζελή.

«Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν», τόνισε ο πρώτος, αναφερόμενος εμμέσως στην ομάδα των συμβούλων -μεταξύ των οποίων ήταν ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ- που συμβουλευόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Την σκυτάλη πήρε η κ. Μπατζελή, η οποία σχολίασε εμφανώς ειρωνικά πως «απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε πως η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την κρίση, όμως σημείωσε πως υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις. Προέβλεψε πως θα φύγουμε από το μνημόνιο και δεν είναι ώρα για δειλούς και λιγόψυχους, αλλά χρειάζονται προοδευτικές απαντήσεις. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα μέσα στο 2013 στις αγορές.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική και είπε ότι η συνταγή είναι λάθος και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους. Εξέφρασε την άποψη, δε, πως τα ταξίδια του κ. Σαμαρά είναι επικοινωνιακά. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην κοινωνία είπε ότι «δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να συμβιβαστούμε με 2 εκ ανέργους». Επανέλαβε πως χρειάζεται αλλαγή της συνταγής λιτότητας και πως χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο ρώτησε: «Πρόεδρε μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά για την επικαιροποίηση της συμφωνίας;» και ζήτησε να τεθεί χρονικός ορίζοντας.

Ο Παντελής Οικονόμου υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη συγκυρία μετράει εχθρούς και φίλους και προέβλεψε ότι η παράταξη θα ανακάμψει και μάλιστα πολύ γρήγορα και θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες όπως διαψεύστηκαν και αυτοί που έπαιζαν CDS ποντάροντας στην χρεοκοπία της χώρας. Επίσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ μόνο του το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ: Την υπεράσπιση της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, την επίτευξη νέας συμφωνίας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, την επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία και την «πανστρατιά» όλων των στελεχών του κόμματος. «Είμαι εδώ και το παλεύω», κατέληξε.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας: «Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα από το χωνευτήρι του Σαμαρά, των ανεκδιήγητων Ζαππείων και των αστείων ισοδύναμων μέτρων, του μηδενισμού του ελλείμματος σε ένα χρόνο. Που οδήγησαν μέσα από κάλπικη ελπίδα στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού και στην Πρωθυπουργία ένα σκληρό Δεξιό πολιτικό».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.