Σοκ προκαλεί άγρια ρατσιστική επίθεση σε βάρος 14χρονου από το Αφγανιστάν, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως καταγγέλλει το θύμα, τρεις μαυροντυμένοι άνδρες τον χτύπησαν τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην πλατεία Αττικής και στη συνέχεια χαράκωσαν το πρόσωπό του με ένα σπασμένο μπουκάλι, επειδή δήλωσε ξένος.

Τον 14χρονο Ισμαήλ βρήκε λιπόθυμο ένας περαστικός και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, ο μικρός Αφγανός βρήκε καταφύγιο στους “Γιατρούς του Κόσμου”, οι οποίοι κατήγγειλαν την επίθεση και την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της αστυνομίας.

Σε βίντεο των “Γιατρών του Κόσμου”, το παιδί αφηγείται την επίθεση που δέχθηκε, λέγοντας:

“Κατέβηκα στο μετρό Αττικής και πήγαινα προς το σπίτι μου. Ήρθαν τρεις άντρες από πίσω μου, με χτύπησαν στον ώμο και με ρώτησαν από πού είμαι. Απάντησα ότι είμαι από το Αφγανιστάν. Όταν τους είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν, άρχισαν να με χτυπάνε. Ένας από αυτούς με χτύπησε στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι μπίρας. Λιποθύμησα”.

 

Όταν το παιδί ερωτάται εάν μπορεί να περιγράψει πώς ήταν αυτοί που τον χτύπησαν, απαντά:

“Δεν μπόρεσα να τους δω πολύ καλά. Μόλις γύρισα το κεφάλι μου, αυτοί άρχισαν να με χτυπάνε. Φορούσαν όλοι τα ίδια μαύρα ρούχα με το ίδιο σήμα (…) Δεν ξέρω ακριβώς τι σήμα είναι αυτό. Ήταν δυο κλαδιά με δάφνινα δεντράκια και μέσα στα δεντράκια είχε ένα σήμα που δεν καταλάβαινα τι ήταν.

Ο Ισμαήλ είχε μπει πριν από μερικές εβδομάδες παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τη μητέρα του, με τελικό προορισμό τους την Ελβετία. Ωστόσο, ο διακινητής που είχε αναλάβει να τους περάσει στην Ευρώπη, τους εξαπάτησε, πέρασε μόνο τη μητέρα του και ο 14χρονος ξέμεινε πίσω ολομόναχος.

“Διαπιστώσαμε ότι εκτός από τα ράμματα, έχει σίγουρα κάταγμα του ρινικού οστού και είναιο πιθανόν να έχει κι άλλες κακώσεις” δηλώνει η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Λιάνα Μαϊλη, ενώ ο γενικός γραμματέας Νικήτας Κανάκης περιγράφει τον 14χρονο ως “ένα παιδί απόλυτα χαμένο” που το πρώτο και μόνο πράγμα που ζήτησε ήταν τη μητέρα του.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε για την υπόθεση: “Οι θρασύδειλοι που αντιγράφουν μεθόδους τις μαφίας χτυπώντας μεμονωμένους μετανάστες, ακόμη και 14χρονα παιδιά, θα βρουν απέναντί τους το μαχόμενο υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κράτος Δικαίου, αλλά και την κοινή συνείδηση των Ελλήνων πολιτών”

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή, με την οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα της λαθρομετανάστευσης με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία συναντήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και δήλωσε ικανοποιημένη, μετά την ξενάγησή της στις νέες εγκαταστάσεις επιτροπών ασύλου, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.