Σε λυγμούς ξέσπασε η Εύη Τσέκου με την ετυμηγορία ενώ μίλησε για δικαίωση

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ομόφωνα κρίθηκαν αθώοι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ροζ dvd Εύη Τσέκου, Θέμος Αναστασιάδης, Χρήστος Νικολουτσόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Κατά πλειοψηφία αθώα κρίθηκε η Εύη Τσέκου για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του προϊσταμένου της και εραστή της Χρήστου Ζαχόπουλου.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2007 όταν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, όταν έμαθε ότι υπήρχε βίντεο ερωτικής συνεύρεσής του με την Εύη Τσέκου το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί από την ίδια. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε από τους δύο δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο.

Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο εραστών δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου.

Σύμφωνα με τον νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Στο άκουσμα της απόφασης η Εύη Τσέκου ξέσπασε σε κλάματα και σε δηλώσεις της είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένη «έστω και τόσα χρόνια μετά» και προσέθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη και ήδη κάνω ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή μου».

Ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι για τον εντολέα του «σήμερα είναι μια ευτυχής ημέρα, διότι μια σκευωρία ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του».

Οπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, για την παρούσα υπόθεση ο Αρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων «και επομένως η κρίση του ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο».

Ο συνήγορος του Γιάννη Μακρυγιάννη, Γιάννης Ματζουράνης, δήλωσε ότι «ύστερα από μακρά και άψογη αποδεικτική διαδικασία, μια υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και οδήγησε τέσσερα άτομα στις φυλακές, προσωρινά κρατούμενους, κατέληξε στη σημερινή αθώωση όλων των κατηγορούμενων. Στη Γερμανία θα ελέγχονταν εισαγγελείς και δικαστές που κακουργοποίησαν μια τέτοια υπόθεση».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.