Ο Π. Καραλευτέρης ήρθε πρώτος και εκλέγεται από τη ΔΑΚΕ – Τη δεύτερη έδρα παίρνει ο Ν. Φωτόπουλος – Διακόπηκε η καταμέτρηση για τρεις εβδομάδες – φόβοι για αλλοίωση του αποτελέσματος

http://1.bp.blogspot.com/-V8UUzgmBl7U/UXwiB9TAU-I/AAAAAAAB2wg/7pnppLonxJ0/s1600/2211.jpgΤην πρωτιά μετά από πολλά χρόνια κέρδισε η ΔΑΚΕ στις εκλογές κοινωνικοποίησης για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η γαλάζια παράταξη ήρθε πρώτη τόσο στη μητρική ΔΕΗ, όσο και στις δύο θυγατρικές, δηλαδή στη ΔΕΔΔΗΕ και στη ΑΔΜΗΕ. Η ΔΑΚΕ κερδίζει μία έδρα στο δ.σ. της ΔΕΗ, εκλέγοντας ως εκπρόσωπο των εργαζομένων τον Παντελή Καραλευτέρη, ο οποίος φέρεται να ήρθε πρώτος σε ψήφους, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημο αποτέλεσμα, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η σειρά, καθώς ο δεύτερος από το ίδιο ψηφοδέλτιο απείχε κατά πολύ από τον πρώτο. Τη δεύτερη έδρα την παίρνει το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ερζαζομένων, από το οποίο εκλέγεται στη διοίκηση της ΔΕΗ ως εκπρόσωπος των εργαζομένων ο Νίκος Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τα τελικά, αλλά ανεπίσημα αποτελέσματα, για τη μητρική ΔΕΗ ψήφισαν 6.574 άτομα, βρέθηκαν 89 άκυρα, 82 λευκά και 6.403 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Πρώτη ήρθε η ΔΑΚΕ/ΔΕΗ με 2.159 ψήφους και ποσοστό 36%. Παίρνει μία έδρα, με εκλεγέντα όπως προαναφέρθηκε και εκτός απροόπτου τον Παντελή Καραλευτέρη από το ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Δεύτερη δύναμη είναι το Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ μαζί με τη ΣΑΔ) με 1.444 ψήφους και ποσοστό 24,03%. Κερδίζει μία έδρα και εκλέγεται ο Ν. Φωτόπουλος.

Τρίτη με μικρή διαφορά είναι η ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι, με 1.347 ψήφους και ποσοστό 22,75%. Της παράταξης ηγείται ο Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ήρθε πρώτος με διαφορά, αλλά ο συνδυασμός δεν βγάζει έδρα.

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί Αγωνιστική Συνεργασία (ΠΑΜΕ) με 749 ψήφους και 12,63%.
Ακολουθεί η Αγωνιστική Ενότητα (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 488 ψήφους και 8,23%.
Επίσης συμμετείχαν και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Στις μητρικές ετραιρίες, με καταμετρημένο το 98% του εκλογικού σώματος, έχουμε:
ΔΕΔΔΗΕ
ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΔΕΔΔΗΕ: 39,07% – 1332 ψήφοι
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΔΕΔΔΗΕ) : 25,81% – 880 ψήφοι
Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων: 24,00% – 818 ψήφοι
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΔΔΗΕ: 9,62% – 328 ψήφοι
Εκλέγεται 1 εκπρόσωπος.
ΑΔΜΗΕ
ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ-ΑΔΜΗΕ: 409 ψήφοι
Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων 315 ψήφοι
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ-ΑΔΜΗΕ) 292 ψήφοι
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 143 ψήφοι
Εκλέγεται ένας εκπρόσωπος.

Πάντως, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι χτες το μεσημέρι η κεντρική εφορευτική επιτροπή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος στην Αθήνα, αποφάσισε να διακόψει την καταμέτρηση και παρέπεμψε την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης για μετά το Πάσχα, οπότε θα γίνει με καθυστέρηση τριών εβδομάδων.

Ο Παντελής Καραλευτέρης και ο Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασαν φόβους για τυχόν «μαγειρέματα» και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Με δήλωσή του στον «Π» ο πρώτος σε ψήφους από τη ΔΑΚΕ, δήλωσε: «Μετά από πολλά χρόνια η ΔΑΚΕ πάλι πρώτη στις τρεις εταιρίες του ομίλου ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι αγκάλιασαν με εμπιστοσύνη την παράταξη της ευθύνης και του αγώνα. Έδειξαν ότι σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από κομματικές παρατάξεις, αλλά από συνδικαλιστικές παρατάξεις που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των εργαζομένων».

Σε έναν πιο προσωπικό τόνο ο Π. Καραλευτέρης, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της ΔΑΚΕ, όλους τους συνυποψηφίους μου, αλλά και τους αντιπάλους μου, που μας αναγκάζουν να γινόμαστε καλύτεροι. Τους διαβεβαιώ όλους ότι είμαι άνθρωπος του λιγνίτη και θα παραμείνω άνθρωπος της λιγνιτικής παραγωγής».

Ο Γιώργος Αδαμίδης, υπογράμμισε ότι «το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ πήγε εξαιρετικά καλά, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε το σύνολο της υπόλοιπης χώρας. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο λεκανοπέδιο ήρθαμε πρώτη δύναμη και πήραμε σχεδόν 900 ψήφους, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα πήραμε μόλις 200 σταυρούς, εκ των οποίων μόνο 19 στη Μεγαλόπολη».

Να σημειωθεί ότι στο λεκανοπέδιο, οι Καραλευτέρης – Αδαμίδης ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.