Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος και ο Ευάγγελος Μπουζούλας μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 και περιοριστικούς όρους ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος

Ελεύθερος με εγγύηση 60.000 και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος από ανακριτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος. Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος επίσης και ο Ευάγγελος Μπουζούλας μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  Και οι δύο απολογούνταν στον ανακριτή από το πρωί της Παρασκευής για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων – υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

«Αν βρεθεί σε μένα έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή οποιαδήποτε αγορά, δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω», είχε πει ο Νίκος Φωτόπουλος, απαντώντας στις κατηγορίες για «χορό εκατομμυρίων» από συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ σε βάρος της ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή και έρευνα του ΣΔΟΕ που ακολούθησε.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον ΔΟΛ, από τη πλευρά του ο συνήγορός του κ. Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι «στοχοποιούνται συνδικαλιστές για να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.