Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν οι φορείς του Δημοσίου που καταργούνται – Οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτών των οργανισμών θα απολυθούν αυτόματα από το Δημόσιο – Συνεργάτες Ρουπακιώτη: Δεν υπογράφει τίποτα

Τεράστια αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση πως με διάταξη που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου θα βρεθούν εκτός Δημοσίου χιλιάδες συμβασιούχοι που είχαν επιστρέψει στην εργασία τους με προσωρινή δικαστική διαταγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκης σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου προωθεί διάταξη μέσα στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία όσοι συμβασιούχοι έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο μετά από προσωρινές διαταγές δικαστηρίων, αυτοί θα δουν μόνιμα την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει νέο θόρυβο με τις απολύσεις στο Δημόσιο, αφού αυτή η διάταξη έρχεται στο παρα πέντε και στην κυριολεξία έρχεται σε πλήρη κόντρα με τις δικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Φυσικά, ερώτημα αποτελεί εάν σε μία τέτοια διάταξη θα δώσει το πράσινο φως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης ή θα προκύψει νέο ενδοκυβερνητική ένταση.

Όπως έγινε γνωστό από στενούς συνεργάτες του Α. Ρουπακιώτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συνυπογράψει το νομοσχέδιο του συναδέλφου του, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και η έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις διατάξεις, που αφορούν, κατά κύριο λόγο, την επίσπευση των διαδικασιών για τον πειθαρχικό έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες θα κατατεθούν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την Πέμπτη στη Βουλή, εξέτασαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων θα ανακοινωθούν και οι πρώτοι φορείς που καταργούνται με το αιτιολογικό ότι δεν είναι «απαραίτητοι» και ως εκ τούτου θα προκύψουν και οι πρώτες απολύσεις στο δημόσιο.

Στο μεταξύ, με αφορμή και τις αλλαγές που συντελούνται στις οργανωτικές μονάδες των υπουργείων, αλλά και τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του δημοσίου, σε έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που απεστάλη σε όλα τα υπουργεία, τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, επισημαίνεται ότι κρίνεται επιβεβλημένη η επικαιροποίηση του «Μητρώου» δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το «Μητρώο» αποτελεί αναλυτική ή κατά κατηγορίες καταγραφή των δημόσιων υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης, με αναφορά, στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα και συνεπάγεται διαφορετική, κάθε φορά, σχέση εξάρτησής τους από το κράτος.

Σκοπός της κατάρτισης και της δημοσίευσης του «Μητρώου» είναι η αξιόπιστη καταγραφή των φορέων, οι οποίοι συγκροτούν την έννοια του Δημόσιου Τομέα.

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.