Δική του η γιορτή, δική του κι η νίκη

Την μέρα της… γιορτής του για την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και ολοκλήρωσε με «τρίποντο» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που διεξήχθη σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη λόγω φιέστας, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον πολύ καλό Πανιώνιο και ολοκλήρωσε με «τρίποντο» τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Μήτρογλου στο 12΄και Αβραάμ Παπαδόπουλος στο 72΄πέτυχαν τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ενώ στο 20΄είχε ισοφαρίσει ο Σάμαρης.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους Πειραιώτες έκανε ο Γιάννης Φετφατζίδης ενώ από την πλευρά του Πανιωνίου, ο νεαρός γκολκίπερ, Γιάννης Ανέστης ήταν αυτός που «έκλεψε» τις εντυπώσεις, λέγοντας όχι σε πολλές περιπτώσεις στους αντιπάλους του.

Καλή αντάπτυξη κατά διαστήματα από την ομάδα του Μίτσελ που όμως αρκετές φορές παρασύρθηκε από την ατμόσφαιρα, τακτικά έχασε τον έλεγχο του αγώνα με αποτέλεσμα οι «κυανέρυθροι» να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις και να απειλούν.

Το ματς:

Πώς έπαιξαν: Ο Ολυμπιακός με πολύ επιθετικό προσανατολισμό είχε τον Χολέμπας αριστερά, τον Μοδέστο δεξιά να ανεβαίνουν πολύ. Επίσης υπήρχε ουσιαστιά ένα αμυντικό χαφ (σε ένα διάστημα ο Μανιάτης και σε ένα ο Μασάντο. Ο Φετφατζίδης πήγε δεξιά, ο Βλαχοδήμος αριστερά και ο Τζεμπούρ λίγο πίσω από τον Μήτρογλου. Με την ειόσοδο του Ιμπαγάσα στο δεύτερο, ο Αλγερινός πήγε αριστερά και ο Βλαχοδήμος πέρασε εκτός.

Ο Πανιώνιος από την άλλη έπαιζε με Σάμαρη-Παναγιωτούδη στα χαφ και μπροστά τους τον Ντούνη που έπαιζε πίσω από τον προωθημένο Αραβίδη και τον Κούρντη να βοηθάει στην κυκλοφορία, γινόταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Ολυμπιακού πήραν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Με τον Χολέμπας να ανεβαίνει πολύ από τα αριστερά και να υπερφορτώνει την πλευρά μαζί με τον Βλαχοδήμο που έπαιζε από εκεί… Μόλις στο 3ο λεπτό καταγράφηκε το πρώτο σουτ των «ερυθρόλευκων» με τον Μήτρογλου ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο συνδυασμός έβγαλε σε θέση βολής τον Βλαχοδήμο που επίσης ήταν άστοχος. Στο 12΄όμως ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου να υποδέχεται πολύ ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ να νικάει τον Ανέστη και να κάνει το 1-0.

Οι Πειραιώτες με τον ενθουσιασμό που υπήρχε στην ομάδα, άφησαν αρκετούς χώρους στην άμυνά τους και σε μία φάση στο 20ο λεπτό ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε. Ο Σάμαρης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Μέγιερι για το 1-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε όμως να φτιάχνει φάσεις, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και δραστήριο τον Φετφατζίδη. Στο 25΄μάλιστα, αυτός «τσίμπησε» την μπάλα για τον Μήτρογλου που έμπαινε στην περιοχή αλλά το πλασέ του βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανέστη.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανοιχτό αφού ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ και ο Πανιώνιος στις αντεπιθέσεις ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος. Στο 31΄σε μία τέτοια φάση, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν μία ανάσα από το 2-1 αλλά ο Αραβίδης σε θέση βολής έπιασε… αέρα και ο Κολοβός στην εξέλιξη πλάσαρε άουτ. Το ημίχρονο μάλιστα έκλεισε με μία ακόμα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους αλλά τον Μέγιερι να λέει «όχι» στον Κολοβό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιμπαγάσα πέρασε στο ματς αντί του Βλαχοδήμου και ο Τζεμπούρ πήγε στα αριστερά. Ο Ολυμπιακός έκανε επίθεση με αρκετούς παίκτες ενώ οι περισσότερες φάσεις ξεκινούσαν από τα πόδια του Αργεντινού. Βεβαίος, ιδιαίερα δραστήριος και με πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι παρέμενε ο Φετφατζίδης αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αρκετές καλές στιγμές πλέον στο ματς…

Βέβαια, ούτε ο Πανιώνιος είχε βγει, όσο στο πρώτο μέρος, με αξιώσεις στην κόντρα απέναντι στον Μέγιερι. Στο 64΄οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι σε μία φάση που Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης… έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος πλάσαρε αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Ανέστη. Οι Πειραιώτες πάτησαν ξανά λίγο το… γκάζι και έχασαν ακόμα μία ευκαιρία με τον Τζεμπούρ, δείχνοντας ότι είχαν διάθεση να πετύχουν και άλλο γκολ.

Ο Μίτσελ έβαλε και τον Γκρέκο στην μεσαία γραμμή (πήγε τον Μανιάτη σε ρόλο δεξιού μπακ) για να φτιάξει με μεγαλύτερη ευκολία φάση για γκολ αλλά και για να έχει φρέσκα πόδια στην αναχαίτιση των αντεπιθέσεων του Πανιωνίου. Στο 71΄οι «ερυθρόλευκοι» φώναξαν για πέναλτι του Ανέστη στον Μήτρογλου (δεν υπήρχε παράβαση) αλλά στην συνέχεια και μετά από εκτέλεση κερδισμένου φάουλ από τον Ιμπαγάσα, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-1.
Με το προβάδισμα πλέον για τον Ολυμπιακό, η ατμόσφαιρα… ζεστάθηκε στο Καραϊσκάκη , ο ρυθμός έπεσε και ουσιαστικά όλοι περίμεναν την φιέστα. Το ματς ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Μίτσελ πήρε τη νίκη.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Πανιώνιος για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Συνθέσεις:
Oλυμπιακός: Μέγιερι, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο (69΄Γκρέκο), Μανιάτης, Μασάντο, Τζεμπούρ (76΄Παπάζογλου), Βλαχοδήμος (46΄Ιμπαγάσα), Φετφατζίδης, Μήτρογλου

Πανιώνιος: Ανέστης, Κούρος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Μπούζας (51΄Μενδρινός), Σάμαρης (78΄Τόσκας), Ντούνης (72΄Οκόγιε), Κούρντι, Παναγιωτούδης

Sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.