Τι έγραφε στο twitter μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του

Φανατικός των social media ο 19χρονος βομβιστής της ΒοστώνηςΦανατικός των social media και ειδικότερα του twitter ήταν ο 19χρονος βομβιστής της Βοστώνης, που τελικά συνελήφθη βαριά τραυματισμένος το βράδυ της Παρασκευής. Ο 19χρονος Τσετσένος που ζούσε μία δεκαετία στις ΗΠΑ τουίταρε τόσο την ημέρα της επίθεσης, όσο και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Πολλές ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης ο 19χρονος τουίταρε τους εξής στίχους του Jay-Z: «Δεν υπάρχει αγάπη στο κέντρο της πόλης, άνθρωποι μείνετε ασφαλείς».

Μάλιστα συνέχισε να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο Twitter και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγραψε: «Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά μένουν σιωπηλοί και υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν την αλήθεια, αλλά δεν τους ακούμε επειδή είναι η μειοψηφία».

Την ίδια ημέρα τουίταρε και κάποιους στίχους του Εμινεμ: «Σήμερα όλοι προσπαθούν να μιλήσουν, προσπαθούν κάτι να πουν, αλλά τίποτα δεν βγαίνει από τα χείλη τους. Απλά ένα μάτσο ασυναρτησίες».

Μάλιστα, ο βομβιστής της Βοστώνης σχολίασε και την ανάρτηση ενός άλλου χρήστη του δικτύου ο οποίος είχε ανεβάσει τη φωτογραφία μιας νεκρής της επίθεσης με τον φίλο της σκυμμένο από πάνω της: «Ψεύτικη ιστορία».

Αίσθηση προκαλεί και ένα tweet που έκανε την Τετάρτη: «Είμαι ένας τύπος χωρίς στρες».

Τελευταία φορά φαίνεται να χρησιμοποίησε το λογαριασμό του στο Twitter την Πέμπτη, όταν και έκανε retweet από το Μουφτή Ισμαήλ Mεν, τον οποίο ο καταζητούμενος βομβιστής της Βοστώνης χαρακτήριζει ως «μουσουλμάνο λόγιο».

«Η στάση σας μπορεί να αναδείξει την ομορφιά σας ανεξάρτητα με το πόσο εμφανίσιμος είστε ή μπορεί να ενισχύσει την ομορφιά σας, καθιστώντας σας αξιολάτρευτο».

Ο 19χρονος Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ δεν δίνει κανένα στοιχείο για τον εαυτό του στο Twitter. Στο προφίλ του υπάρχει αναρτημένη μόνο η φράση: «Salam aleikum».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.