Με 78-73 τη Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα, όμως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στην Αθήνα με το 78-73 επί της Φενέρμπαχτσε στις βαλίτσες τους και έτσι δεν μπαίνουν σε περιπέτειες όσο αναφορά στην υπόθεση πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα πλέον θέλει νίκη και επί της Κίμκι στην τελευταία αγωνιστική για να σφραγίσει αφενος την πρόκριση στα πλέι οφ κι αφετέρου με συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων να τερματίσει στη 2η προνομιούχο θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 35ο λεπτό του αγώνα πίσω στο σκορ με 8 πόντους (69-61), καθώς οι Τούρκοι με τον Ομέρ Ονάν να σημειώνει 10 διαδοχικούς πόντους ξέφυγαν.

Με τρίποντα από τους Βασίλη Σπανούλη, Έισι Λο και  βελτιώνοντας παράλληλα την αμυντική τους λειτουργία ολοκλήρωσαν ένα σερί 13-0 και πέρασαν μπροστά στο σκορ με πέντε πόντους (69-74).

Η Φενέρμπαχτσε στα δύο λεπτά που απέμεναν για το τέλος του ματς δεν κατάφερε να απειλήσει τους Πειραιώτες που πήραν την πολύτιμη νίκη.

Οι Τούρκοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ελέγχοντας στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τα ριμπάουντ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο του επιθετικό ριμπάουντ στο 28ο λεπτό με τον Κάιλ Χάινς, την στιγμή που η Φενέρμπαχτσε είχε 11!

Κορυφαίος πάντως της ελληνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου που πέτυχε 16 πόντους με 4/4 τρίποντα, ενώ ήταν και ο μοναδικός που προσπαθούσε αμυντικά.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78.

Φενέρμπαχτσε: Μακάλεμπ 12, Ονάν 12, Ερμίς 4, Σάτο 12, Τρίπκοβιτς, Άντερσεν, Πεκέρ 10, Σαβάς 8, Μπατίστ 3, Κάραμαν 6, Πρέλτζιτς 6.

Ολυμπιακός: Χάινς 5, Λο 5 (1 τρ), Άντιτς 9(3 τρ), Σπανούλης 14, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16 (4/4).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.