«Δεν είμαι φασίστας, ούτε ναζιστής» ανέφερε για τον πανηγυρισμό του -Αναλυτικά η απολογία του Κατίδη

ΑΕΚ: «Δεν ήξερα τι έκανα» είπε στην απολογία του ο ΚατίδηςΣτην άγνοια απέδωσε τον ναζιστικό χαιρετισμό του κατά τον πανηγυρισμό τού γκολ που πέτυχε επί της Βέροιας ο παίκτης της ΑΕΚ Γιώργος Κατίδης κατά την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν είμαι ναζιστής, ούτε φασίστας. Δεν γνώριζα τι έκανα. Νόμιζα ότι ο χαιρετισμός μου αυτός σημαίνει σεβασμός. Το έκανα για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος» και συμπλήρωσε: «Ξέρετε κανέναν ποδοσφαιριστή που σε αυτή την ηλικία θέλει να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ούτε τα πιστεύω της ΑΕΚ δεν γνώριζα…».

Ο Κατίδης, ο οποίος ήδη έχει αποκλειστεί δια βίου από τις εθνικές ομάδες, εκτιμάται ότι θα τιμωρηθεί με ποινή 3-5 αγωνιστικών.

Αντιθέτως για την ΑΕΚ δεν τίθεται θέμα τιμωρίας καθώς και οι δικαστές συνηγόρησαν ότι η ΠΑΕ δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη για την ενέργεια του ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά η απολογία του Κατίδη:

Πρόεδρος Πειθαρχικής: Γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή στην Ελλάδα υπήρχε ναζισμός, μία μαύρη περίοδος;

Γιώργος Κατίδης: Όχι, δεν έχω ακούσει τίποτα για ναζισμό. Μόνο το όνομα του Χίτλερ ξέρω.

Π.Π: Γιατί πανηγύρισες έτσι; Τόσοι πανηγυρισμοί υπάρχουν. Γιατί δεν έκανες μία τούμπα;

Γ. Κ: Στα προηγούμενα ματς υπήρχε έντονη κριτική στο πρόσωπό μου.

Π.Π: Γιατί σήκωσες το χέρι;

Γ.Κ: Έγινε γιατί νόμιζα ότι σημαίνει σεβασμός. Δεν περίμενα ότι θα πάρει έκταση. Θεώρησα ότι σημαίνει να σηκωθεί ο κόσμος.

Π.Π: Μα αυτός ο χαιρετισμός φέρνει συγκεκριμένες μνήμες.

Γ.Κ: Ήταν καθαρά της στιγμής. Δεν το είχα προγραμματίσει. Ούτε ναζιστής είμαι, ούτε φασίστας. Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική, ποιός 20χρονος θέλει να βάλει τέλος στην καριέρα του; Εγώ πήρα όλο το βάρος πάνω μου και έθεσα τον εαυτό μου εκτός ομάδας.

Π.Π: Η ομάδα σου τι λέει;

-Γ.Κ: Ότι προσέβαλα τον λαό της ΑΕΚ και τους συμπαίκτες μου.

Π.Π: Το έχεις συνειδητοποιήσει;

Γ.Κ: Ναι μου το εξήγησαν. Ήταν από ενθουσιασμό, δεν ήξερα. Καλά-καλά δεν ήξερα τα πιστεύω της ομάδας μου.

Π.Π: Το είχατε σκεφτεί από πριν;

Γ. Κ: Όχι ήταν αυθόρμητο. Είχα δει μόνο κάτι βίντεο που ήταν σατιρικού περιεχομένου. Τον εαυτό μου έκανα ρεζίλι.

Π.Π: Τι προηγούμενα έχετε με τον λαό της ΑΕΚ;

Γ.Κ: Δεν έχω, απλά υπήρχε διχασμός για το πρόσωπό μου.

Π.Π: Ήταν για περιφρόνηση προς τον κόσμο; Ρατσιστικά;

Γ.Κ: Όχι καθόλου. Μάλιστα έχω αδερφό που κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο.

Όταν ήρθε η σειρά του νομικού εκπροσώπου της ΑΕΚ κ. Χάρη Γρηγορίου, ο πρόεδρος της πειθαρχικής του είπε: «Δεν χρειάζεται να μας πείτε τίποτα. Καλύπτεστε από τον παίκτη για όσα είπε, ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε να το είχε προβλέψει».

Ο κ. Γρηγορίου ζήτησε να αναπτύξει την υπερασπιστική γραμμή και είπε: «Δεν ήταν ρατσιστική πράξη. Έδειξε αμετροέπεια σε ότι αφορά την συνέπεια του χαιρετισμού. Ήταν για πανηγυρισμό, το έκανε αυθόρμητα. Έπεσαν όλοι να τον κατασπαράξουν. Και διαφωνώ για το ότι ο εισαγγελέας συμπεριέλαβε τον κοινωνικό απόηχο ενώ ο παίκτης είχε ήδη δηλώσει μεταμέλεια. Ο Ντι Κάνιο για τον χαιρετισμό του στην Ιταλία, σας θυμίζω ότι είχε φάει μία αγωνιστική. Ζητάμε την απαλλαγή μας».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.