Συνολικά 405 Τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το νέο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα έχουν στη διάθεσή τους οι φετινοί υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο μηχανογραφικό δελτίο για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα περιλαμβάνονται 129 τμήματα λιγότερα σε σχέση με τα 534 Τμήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια (πολλά ήταν μόνο στα χαρτιά, καθώς, παρότι ιδρύθηκαν, δεν λειτούργησαν ποτέ). Βέβαια, στο περυσινό μηχανογραφικό υπήρχαν 481 Τμήματα. Ετσι, οι συγχωνεύσεις Τμημάτων που λειτουργούσαν ως πέρυσι μειώνονται τελικά σε 76 από τις 97 που προεβλέπετο στο αρχικό σχέδιο «Αθηνά».

Επίσης, σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2012-2013, τίθενται 26 Τμήματα. Υπολογίζεται ότι οι θέσεις για τους υποψηφίους της γενικής σειράς σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα είναι περί τις 50.000.

Αυτά ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζοντας το απόγευμα της Τρίτης το νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το νέο μηχανογραφικό.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.