2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών Ε1΄τάξη          Γρεβενά, 20 Μαρτίου 2013

http://4.bp.blogspot.com/-9_ORLAKBUFQ/UUmVIWfjzwI/AAAAAAABxeI/5-UEmBdjykk/s1600/1.jpgΤο πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  την Παρασκευή 15 Μαρτίου   στο  πλαίσιο της  δραστηριότητας «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου», πραγματοποιήθηκε σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype η πρώτη τηλεδιάσκεψη στα πλαίσια του  προγράμματος etwinning (ηλεκτρονικής αδελφοποίησης)  με το Δημοτικό Σχολείο  Grundschule Lindenberg της Γερμανίας. Σ’ αυτήν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μιλήσουν μεταξύ τους (στα ελληνικά μίλησαν οι μαθητές του Γερμανικού Σχολείου και στα γερμανικά οι μαθητές του σχολείου μας), μίλησαν ακόμη οι διευθυντές των σχολείων και οι δάσκαλοι των δύο τάξεων και η τηλεδιάσκεψη έκλεισε με δύο τραγουδάκια στα Γερμανικά από τους μαθητές και των δύο σχολείων.

http://3.bp.blogspot.com/-iVDQOex_gq4/UUmVLNmHmaI/AAAAAAABxeU/ZlIF8VkIDGo/s1600/__________.JPG

Είχε προηγηθεί αποστολή παρουσίασης (power point) με φωτογραφίες και πληροφορίες των μαθητών. Η εκδήλωση, τέλος, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

Επίσης θέλουμε να ανακοινώσουμε ότι στο πρόγραμμά μας θα συμμετέχει  και το σχολείο élémentaire de Chevrier, CHEVRIER, από τη Γαλλία.

http://3.bp.blogspot.com/-2SotzeRAtGc/UUmVLIk51SI/AAAAAAABxeQ/XcHKnkThIjU/s1600/DSC01895.JPG

Περισσότερα, καθώς και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας 2dim-greven.gre.sch.gr

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της τάξης

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.