ΕπιστρΟΦΗ στο… σπίτι

ΕπιστρΟΦΗ στο… σπίτιΈνας Παναθηναϊκός εξαιρετικός και με πολλές ευκαιρίες, επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες από τις 18-11-2012. Εξαιρετικός ο Σισοκό, σκόραρε και πάλι ο Τοτσέ.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και με τον Σισοκό να κάνει ότι θέλει την άμυνα του ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός, επικράτησε 3-1 των Κρητικών και πήρε τρίποντο στην έδρα του μετά από 97 μέρες και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ (2-0). Ο Μαρίνος (29’) με ένα τυχερό αλλά και όμορφο γκολ άνοιξε το σκορ, όμως ο Κουτσιανικούλης (31’) ισοφάρισε αμέσως. Την σκυτάλη πήρε ο Τοτσέ, ο οποίος με δύο τέρματα (39’, 75’) ανέβασε τον δείκτη του σκορ και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Φάμπρι.

Το ματς:
Γρήγορο ποδόσφαιρο, πολλές τελικές και τρία γκολ συνέθεταν στο σκηνικό του Ολυμπιακού Σταδίου στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε καλές στιγμές. Έμελλε να ανοίξει το σκορ όμως, με ένα… τυχερό γκολ του Μαρίνου, ο οποίος άνοιξε το σκορ στην προσπάθειά του να κάνει σέντρα. Η απάντηση από τους Κρητικούς ήταν άμεση και στην επόμενη φάση, εκμεταλλεύτηκαν κάποια από τα αμυντικά κενά των «πρασίνων» και ισοφάρισαν με τον Κουτσιανικούλη.

Η απόφαση του Φάμπρι να αποσύρει τον Φουρλάνο μόλις στο 37’ για να περάσει τον Ζέκα, μάλλον προβλημάτισε την εξέδρα, η οποία δεν ήξερε πώς να αντιδράσει μπροστά σε ένα ενδεχόμενο… «θάψιμο» ενός νεαρού παίκτη, ο οποίος δεν αγωνιζόταν καν στην θέση του. Παρόλα αυτά, το γκολ ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Σεϊταρίδη συνάντησε το ταλέντο του Μαυρία, ο οποίος συνδυασμός των δύο έχρισε σκόρερ τον Τοτσέ και έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλη εικόνα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την μπάλα, μάλιστα οι Κρητικού του έδωσαν λίγο παραπάνω χώρο για να εκμεταλλευτούν τα κενά που αφήνουν οι «πράσινοι» και με τον ιδιαίτερα κινητικό Σισοκό, αλλά επιπόλαιο στα τελειώματα, προσπαθούσαν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Από την άλλη πλευρά, οι αλλαγές του Πετράκη δεν άλλαξαν δραματικά την εικόνα του ΟΦΗ, ο οποίος προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση τον Παναθηναϊκό με τον ταχύτατο Κουτσιανικούλη, ο οποίος προσπαθούσε να βγει στην πλάτη του Παπάζογλου, όταν εκείνος έβγαινε από τα μαρκαρίσματα.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, να φτάνουν εύκολα στην εστία του ΟΦΗ και να έχουν τις προϋποθέσεις για μια πολύ εύκολη νίκη. Αυτό έγινε ακόμα πιο σαφές μετά και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Τοτσέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε υπέροχη κάθετη του Σισοκό. Τα λεπτά κυλούσαν, ο ΟΦΗ έμοιαζε να έχει αποδεχτεί την ήττα του και ο Φάμπρι έδωσε την ευκαιρία στον Εσπράθα και τον Φορναρόλι να αγωνιστούν, στις θέσεις των Μαυρία και Τοτσέ. Το μόνο που άλλαξε ήταν η κόκκινη κάρτα που είδε ο Παπάζογλου στις καθυστερήσεις. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης έδωσε ένα εντός έδρας τρίποντο στον Παναθηναϊκό μετά τις 18 Νοέμβρη, όταν είχε επικρατήσει του ΠΑΟΚ 2-0.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Φουρλάνος (37’ Ζέκα), Σισοκό, Μαυρίας (78’ Εσπράθα), Τοτσέ (82’ Φορναρόλι).

Στον πάγκο: Καπίνο, Κάιπερ, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος.

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Κουρδάκης (51’ Ζαχαράκης), Σαρ, Σόουζα, Ιωαννίδης, Κουτσιανικούλης, Βερόν, Μακρής, Κυζιρίδης (79’ Καπουράνης), Περογαμβράκης (69’ Βιτώρος), Παπάζογλου

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Ζορμπάς, Κανούλας, Κολλιακουδάκης.

Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Θανασακούδης (Μακεδονίας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.