«Πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει» λέει ο πατέρας του θύματος
Αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Πιστόριους

Η απόφαση του δικαστηρίου της Πρετόρια να κάνει αποδεκτό το αίτημα του Οσκαρ Πιστόριους για την αποφυλάκισή του με εγγύηση ως την έναρξη της δίκης για τον φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στίνκαμπ αποτέλεσε αφορμή για πολλές αντιδράσεις στη Νότιο Αφρική. Μάλιστα, ο πατέρας του θύματος, Μπάρι Στίνκαμπ, έκανε μια δήλωση στην εφημερίδα «Beeld» που θα συζητηθεί.

«Αν ο φόνος δεν έγινε με τον τρόπο που ισχυρίζεται ότι έγινε, τότε ο Πιστόριους θα πρέπει να υποφέρει και θα υποφέρει. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα διαθέτει και πόσο καλοί είναι οι δικηγόροι του γιατί, όπως και να ‘χει, θα ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του γνωρίζοντας τι έχει κάνει. Αν όμως λέει την αλήθεια, τότε ενδεχομένως κάποια ημέρα να τον συγχωρήσω» ήταν τα λόγια του πατέρα του άτυχου μοντέλου, δίνοντας την εντύπωση ότι ακόμα και οι πιο κοντινοί συγγενείς του θύματος αφήνουν ένα περιθώριο για το πώς μπορεί να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Πάντως, η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση και της «ANC Women’s League» της μεγαλύτερης οργάνωσης που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα.

«Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για την έρευνα που διεξήγαγε ο αξιωματικός, η οποία φαίνεται να είναι αντιεπαγγελματική και καθόλου καλά προετοιμασμένη κάτι που έγινε αντιληπτό. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση δικαιοσύνης της Ρίιβα Στινκαμπ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ANCWL.

Μέλη της οργάνωσης, άλλωστε, ήταν διαρκώς έξω από το δικαστήριο και τις τρεις ημέρες που διήρκεσε η ακροαματική διαδικασία και διαμαρτύρονταν κατά του Πιστόριους.

Στο άκουσμα της αποφυλάκισης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες έξω από το δικαστήριο για να ακολουθήσει η ανακοίνωση.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.