Την πρώτη του ήττα έπειτα από πέντε αγωνιστικές γνώρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς η Ξάνθη πέρασε με 1-0 από το ΟΑΚΑ χάρη σε φοβερό γκολ του Σερζ Ντιέ. Η Ξάνθη μάλιστα προσπέρασε στη βαθμολογία τους «πράσινους», οι οποίοι έμειναν για 84 μέρες χωρίς εντός έδρας νίκη, αφού τελευταία φορά που πήραν το «τρίποντο» ήταν στις 18 Νοέμβρη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Την ώρα, λοιπόν, που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας, οι Θρακιώτες πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στην Αθήνα επί του «τριφυλλιού», με την πρώτη να έχει καταγραφή τη σεζόν 1996-97. Επίσης, αυτή ήταν και η δεύτερη εφετινή εκτός έδρας νίκη της Ξάνθης, έπειτα από το 0-1 στην Τούμπα.

Το «πείραμα» του Φάμπρι με τον Ζέκα σε θέση σέντερ φορ, ελλείψει άλλου, καθώς ο Τοτσέ ήταν τιμωρημένος και ο Φορναρόλι τραυματίας, δεν πέτυχε. Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε 2-3 επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ των «πρασίνων», με τον Παναθηναϊκό να απαντάει με δύο καλές προσπάθειες του Καζιγιάμα (11′, 14′) και μια του Σο (17′).

Η ακριτική ομάδα έπρεπε να πάει στο πέναλτι σε ανατροπή του Ονουάτσι από τον Καρνέζη στο 23′, αλλά ο Τάσος Κάκος αντί να δείξει την άσπρη βούλα και την κόκκινη στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, προτίμησε την κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των φιλοξενουμένων για… θέατρο!

Η ομάδα του Ουζουνίδη στεκόταν καλύτερα στο ματς και αφού στο 38′ έχασε καλή ευκαιρία με τον Ονουάτσι που πλάσαρε άουτ, στο 40′ πήρε το προβάδισμα με δυνατό σουτ του Ντιέ, ύστερα από φάουλ με πάσα του Μάνταλου.

Στην επανάληψη, η είσοδος του Χοκίν Εσπάρθα στη θέση του Καζιγιάμα έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, με τον Ισπανό να χάνει καλές ευκαιρίες, με κυριότερη την κεφαλιά στο δοκάρι στο 74′, ενώ στο 71′ ο Λοντίνγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ κεφαλιά του Σο.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – SKODA Ξάνθη για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:
΅


Κίτρινες:
Μαρίνος, Σο / Ονουάτσι, Ντιέ, Κομεσίδης, Βασιλακάκης

Διαιτητής:
Κάκος

Βοηθοί: Καρσιώτης, Κουρομπύλια

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης (69′ Κάιπερ), Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Καζιγιάμα (46′ Εσπάρθα), Μαυρίας (55′ Φουρλάνος), Ζέκα.

ΞΑΝΘΗ (Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Πάιτο, Ντάνι (65′ Βασιλακάκης), Ντιέ, Μαρέν, Μάνταλος, Σμιθ (61′ Σολτανί), Ονουάτσι (77′ Μαρσελίνιο).

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.