Η Πριμέρα Ντιβισιόν ξόδεψε για μεταγραφές όσα και η αγγλική Τσάμπιονσιπ!

Ποδόσφαιρο: Ισπανική φτώχεια και αγγλική ευμάρεια

Η οικονομική κρίση δεν απέτρεψε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να ξοδέψουν εκατομμύρια ευρώ κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα δέκα πρώτα πρωταθλήματα σε μεταγραφές διέθεσαν συνολικά για την απόκτηση παικτών 536,5 εκατ.  ευρώ.

Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με 146,2 εκατ.  ευρώ. Η μετακίνηση του Ντάνιελ Στάριντζ από την Τσέλσι στη Λίβερπουλ κόστισε 13 εκατ.  ευρώ, του Ουίλφριντ Ζαά από την Κρύσταλ Πάλλας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10,3 εκατ.  ευρώ, του Κρίστοφερ Σάμπα από την ρωσική Ανζι στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς 13 εκατ. ευρώ, ενώ η απόκτηση του Νάτσο Μονρεάλ της Μάλαγα κόστισε στην Αρσεναλ 8,8 εκατ.  ευρώ. Την ακριβότερη μεταγραφή του Ιανουαρίου πραγματοποίησε η Ανζι η οποία έδωσε 35 εκατ.  ευρώ στην ουκρανική Σαχτάρ για να αποκτήσει τον βραζιλιάνο επιθετικό Γουίλιαμ.

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε η ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν. Η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια δεν έριξαν ούτε ευρώ στην αγορά, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία στιγμή και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Κασίγιας αναγκάστηκε να δώσει 3,5 εκατ.  ευρώ στη Σεβίλλη για να αποκτήσει τον τερματοφύλακα Ντιέγκο Λόπες. Η Σεβίλλη έδωσε στην Βαγιαδολίδ το 1,5 εκατ.  ευρώ από τα 3,5 που εισέπραξε, για να αποκτήσει τον Μίροσλαβ Στεβάνοβιτς. Η Γρανάδα πήρε 1,2 εκατ.  ευρώ από την Θέλτα για τον Φαμπιάν Ορελιάνα και έδωσε 2,3 εκατ.  ευρώ στην Μάλαγα για τον αργεντινό Ντιέγκο Μπουονανότε.

Η Ατλέτικο κράτησε τελικά τον κολομβιανό Φαλκάο και έδωσε 3,5 εκατ.  ευρώ στην πορτογαλική Σπόρτινγκ για να φέρει στην Μαδρίτη τον Εμιλιάνο Ινσούα. Εν ολίγοις το κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο ξόδεψε για μεταγραφές τον Ιανουάριο 13,6 εκατ.  ευρώ, περίπου 2 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αγγλική Τσάμπιονσιπ (11,7 εκατ.  ευρώ), τη δεύτερη κατηγορία στην Αγγλία…

Τα 10 «ακριβότερα» πρωταθλήματα σε μεταγραφές τον Ιανουάριο:

Πρέμιερ Λιγκ (Αγγλία): 146,2 εκατ. ευρώ

Σέρια Α (Ιταλία): 100,8 εκατ. ευρώ

Πρέμιερ Λιγκ (Ρωσία): 95,2 εκατ. ευρώ

Σαμπιονά (Γαλλία): 61,3 εκατ. ευρώ

Μπουντεσλίγκα (Γερμανία): 38,6 εκατ.  ευρώ

Πρέμιερ Λιγκ (Ουκρανία): 27,3 εκατ.  ευρώ

Σούπερ Λίγκα (Τουρκία): 23 εκατ. ευρώ

Βελγική Λίγκα (Βέλγιο): 13,8 εκατ. ευρώ

Πριμέρα Ντιβιζιόν (Ισπανία): 13,6 εκατ. ευρώ

Τσάμπιονσιπ (Αγγλία): 11,7 εκατ. ευρώ

Γεωργάκης Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.