Κρατούνται τρεις – Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο ανέλαβε την ευθύνη

Κρατούνται τρεις για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα

Υπό κράτηση τέθηκαν τρία άτομα σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα σε σχέση με την επίθεση καμικάζι στην αμερικανική Άγκυρα την Παρασκευή.

Το ακροαριστερό, εκτός νόμου Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) ανέλαβε το Σάββατο την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα. «Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Αγκυρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμφωνα με το ΒΗΜΑ, την ταυτότητα του καμικάζι που χτύπησε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος του Σαββάτου. Πρόκειται για τον 40χρονο Ετζεβίτ Σανλί, πρώην απεργό πείνας και μέλος του ακροαριστερού κινήματος DHKP-C, ο οποίος είχε συμμετάσχει και σε παλαιότερες επιθέσεις.

Ο Σανλί πυροδότησε τα εκρηκτικά μέσα στο φυλάκιο ασφαλείας, στον περίβολο της πρεσβείας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και ένας Τούρκος φρουρός, ενώ μια δημοσιογράφος τραυματίστηκε σοβαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.