ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1 (Τελικό)Η ΑΕΚ που δεν είχε ψυχή… εξαφανίστηκε! Κόντρα στη βροχή και σ’ ένα γκολ του Σόουζα «από το πουθενά», ο Παυλής λύτρωσε την «Ένωση» κι άρχισε να τελειώνει το «αστείο» του να βολοδέρνει στον πάτο.

Έφαγε γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου (40’ Σόουζα). Αγχώθηκε υπερβολικά. Βούτηξε στο άγχος -και τη βροχή. Η ΑΕΚ όμως δεν «μάσησε»! Κι αφού ο Πετρόπουλος την κράτησε ξανά ζωντανή (56’), ο Παυλής τη λύτρωσε και με το 2-1 στο 81’ την εκτόξευσε μακριά απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Πώς έπαιξε

Την απολύτως αναμενόμενη σύνθεση, βάσει των όσων έδειχνε στις προπονήσεις της εβδομάδας, παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Συνεχίζοντας την προσπάθεια να φτιάξει έναν κορμό -και προχωρώντας σε αλλαγές μονάχα στις θέσεις των τιμωρημένων Βλάχου και Τσούπρου- ο Γερμανός διατήρησε ίδια την υπόλοιπη ενδεκάδα με αυτή του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Έτσι, το 4-4-2 με ρόμβο που επέλεξε και πάλι διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Καθαρό αμυντικό χαφ ήταν ο Μητρόπουλος, μπροστά του οι Ρίκκα-Κορδέρο, σε ρόλο επιτελικού ο Γκερέιρο και στην επίθεση οι Πετρόπουλος-Φούντας.

Το κρύο του ΟΑΚΑ είναι σεσημασμένο. Αποτέλεσε εξάλλου τον κύριο λόγο που λίγοι φίλοι της ΑΕΚ έφτασαν στις εξέδρες. Μόνο το κρύο της… Αλάσκας όμως μπορεί να συγκριθεί με την ψυχρολουσία που δέχθηκε η «Ένωση» στο 40’. Διότι ως τότε δεν κυριαρχούσε απλά επί του ΟΦΗ. Δεν τον είχε κρατήσει απλά ταμπουρωμένο στην περιοχή του (πιέζοντας ψηλά και κυκλοφορώντας σωστά την μπάλα). Αλλά είχε χάσει ήδη αρκετές ευκαιρίες να ξεκλειδώσει το… φρούριο.

Πότε λοιπόν οι αμυντικοί απομάκρυναν ηρωικά (όπως στην κοντινή προβολή του Πετρόπουλου). Πότε ο Γκερέιρο σούταρε… ανεξήγητα δυνατά και κατάφερνε ν’ αστοχήσει. Πότε ο Φούντας δοκίμαζε να σκοράρει εκείνος -αντί να πασάρει στον ολομόναχο Ρίκκα. Ε, μια του κλέφτη δυο του κλέφτη, η συνέχεια είναι… γνωστή. Κι αν δεν την ήξεραν οι νεαροί παίκτες της ΑΕΚ, την έμαθαν βλέποντας (και όχι μαρκάροντας) τον Σόουζα να τους σοκάρει σε μια απλή εκτέλεση κόρνερ.

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε (μετά τον «νόμο του ποδοσφαίρου») και αυτούς του… Μέρφι: Δεν έφτανε λοιπόν το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα. Δεν έφτανε το ολοφάνερο άγχος των παικτών της. Άρχισε και η καταρρακτώδης βροχή. Ακόμα κι αυτή όμως αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να σταματήσει τον Πετρόπουλο. Όταν λοιπόν η σέντρα του Τσουμάγκα τον βρήκε με ακρίβεια, ο φορ της «Ένωσης» αποδείχθηκε επίσης… συνεπής με την ισοφάριση.

Αν ο Πετρόπουλος όμως ήταν Άγγλος στο ραντεβού με το τρίτο του γκολ, ο Μιχάλης Παυλής αποδείχθηκε… Αφγανός. Και μάλιστα «ταλιμπάν»! Όπως ακριβώς έγραφε η φανέλα του, όταν μπήκε στο γήπεδο στο 77’ (κι ενώ ο Λίνεν τα είχε παίξει όλα για όλα βάζοντας και τους Κατίδη, Καραλή). Κι όπως ακριβώς έδειξε στην κάμερα, αφιερώνοντας το γκολ που πέτυχε στο 81’ (έπειτα από γκέλα του Αγριμάκη) και επιτρέποντας στην ΑΕΚ να συνεχίσει τον εξορκισμό των τελευταίων θέσεων.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΟΦΗ για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουμάγκας, Μητρόπουλος, Ρίκκα (79’ λ.τ. Καραλής), Κορδέρο, Γκερέιρο (70’ Κατίδης), Φούντας (77’ Παυλής), Πετρόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Σταματής, Φέτσης, Τσουκαλάς

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Μονιάκης, Σόουζα, Σαρ, Κουρδάκης, Βερόν, Μπανούσης (87’ Βιτώρος), Λαμπρόπουλος, Ζορμπάς (75’ Μπούρμπος), Κουτσιανικούλης, Περογαμβράκης

Στον πάγκο έμειναν οι: Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Νύκταρης, Βαλεριάνος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης (Άρτας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.