«Πάγωσαν» τους πολίτες αλλά τα ταμεία δε γέμισαν

http://www.newsbeast.gr/files/temp/4A3E4538B3989EF352C0C736ADA39C64.jpg«Μαύρη τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πετρελαίου, κυρίως όμως σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση και την υγεία εκατομμυρίων νοικοκυριών, προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η άνοδος της τιμής από το ένα ευρώ στο 1,25-1,30 ευρώ το λίτρο, έχει προκαλέσει μείωση στην κατανάλωση κατά 60%-70%.

Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν να εισπραχθούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης.

Μέχρι στιγμής όμως έχουν εισπραχθεί έσοδα ύψους 43 εκατ. ευρώ από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ από τα έσοδα στο πετρέλαιο κίνησης είναι μέχρι στιγμής μειωμένα κατά 94 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.