Ένας νεαρός 21 ετών συνελήφθη χθες στη Γλυφάδα από τους άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία ότι εκβίαζε 15χρονη κοπέλα και ότι δημοσιοποίησε προσωπικές της φωτογραφίες στο Διαδίκτυο.

Όπως κατήγγειλε η 15χρονη, η οποία μένει μόνιμα στο Λονδίνο, άρχισε να συνομιλεί με τον νεαρό μέσω του Facebook πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ γνωρίστηκαν από κοντά τον περασμένο Αύγουστο στη Ρόδο, όπου το κορίτσι πήγε για διακοπές με τους γονείς της και ο νεαρός ήταν φαντάρος.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους μέσω FΒ, εκείνος την έπεισε να του στείλει προσωπικές, γυμνές φωτογραφίες της. Στην πορεία άρχισε να της ζητά περισσότερες και στην άρνηση του κοριτσιού, ξεκίνησε να την εκβιάζει, απειλώντας την ότι θα δημοσιοποιούσε στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη είχε και παράλληλα ότι θα ενημέρωνε τη μητέρα της.

Τελικά, ο νεαρός αφού απέσπασε επιπλέον φωτογραφίες από την κοπέλα, παραβίασε το προφίλ της στο και FΒ αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και ανήρτησε εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες της.

Μετά από καταγγελία της οικογένειας του κοριτσιού, το οποίο υπέστη νευρικό κλονισμό, έγινε άρση απορρήτου και οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του 21χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούσε προφίλ με στοιχεία συγγενικού του προσώπου για να συνομιλεί με την ανήλικη κοπέλα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στον υπολογιστή του βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης και ενός ακόμη ατόμου.

Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.