ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ

Βαριές καμπάνες επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης παρατράπεζας, με θύματα δεκάδες απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού.

Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το ύψους του οποίου φθάνει τα 20 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται πρώην στελέχη της εταιρείας ΑΣΠΙΣ του Π. Ψωμιάδη, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, απόστρατο αξιωματικό του Στρατού, καθώς και δύο χρηματοοικονομικούς συμβούλους, πρώην συνεργάτες της ασφαλιστικής εταιρείας. Και στους τρεις επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 7 έως 22 χρόνια, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, απάτης και πλαστογραφίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2000 όταν ο απόστρατος αντιστράτηγος και αντιπρόεδρος συλλόγου αποστράτων παρότρυνε περισσότερα από 100 μέλη του συλλόγου και συγγενείς τους να επενδύσουν χρήματα, είτε σε ακίνητα, είτε σε αγορά ξένων ομολόγων, με επιτόκιο που ξεπερνούσε το τραπεζικό (συνήθως 9%-10%). Τα χρήματα κατετίθεντο στους λογαριασμούς των δύο συνεργατών του, πρώην στελεχών της ΑΣΠΙΣ και μετέπειτα συνεταίρων σε χρηματιστηριακή εταιρεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα έπαιρναν ως εγγύηση επιταγές.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. Επιπλέον, ο εγκέφαλος παρότρυνε αποστράτους να επενδύσουν χρήματα μέσω του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Τα θύματα υπέγραφαν συμβόλαια με την εταιρεία, πιστεύοντας ότι επενδύουν σε μετοχές ή διάφορα επενδυτικά προγράμματα της εταιρείας, παίρνοντας επιταγές εκδόσεως Π. Ψωμιάδη. Ο τελευταίος δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση, καθώς όσοι κατέθεσαν χρήματα στον λογαριασμό του εξοφλήθηκαν.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.