ΜΕ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ

Βυθισμένη στη θλίψη, η κοινωνία της Ξάνθης αποχαιρέτησε χθες τη Ζωή Το κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, που βρέθηκε στο πατάρι του διαμερίσματός του, ήταν το στοιχείο που «έδεσε χειροπόδαρα» τον 27χρονο Χρήστο Παπάζογλου και τον ανάγκασε να ομολογήσει ότι είναι ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος της Ξάνθης

Ο αδίστακτος δολοφόνος, με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν και ιστορικό απόπειρας βιασμού, ήταν αρχικά αρνητικός, μέχρι και εριστικός, απαιτώντας στην ανάκριση να αφεθεί ελεύθερος γιατί δεν είχε κάνει τίποτα.

«Εσπασε», όμως, υπό το βάρος των στοιχείων που του παρέθεταν σταδιακά οι αστυνομικές αρχές, με σημαντικότερα το παλαμικό του αποτύπωμα που βρέθηκε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στον χώρο του εγκλήματος, ματωμένα ρούχα και παπούτσια και κυρίως το κινητό τηλέφωνο του θύματος. Η Αστυνομία διέψευδε τις πληροφορίες για κατάθεση κάποιου σεκιουριτά που τον είδε να περιφέρεται στην περιοχή μεθυσμένος λίγο πριν από την ώρα του εγκλήματος και για την ύπαρξη οπτικού υλικού από κατάστημα τεχνολογίας που τον κατέγραψε να ακολουθεί τις δύο κοπέλες στον δρόμο προς τα σπίτια τους. Οταν διαπίστωσε πως δεν είχε άλλο περιθώριο ελιγμών, ο Παπάζογλου ομολόγησε και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις φρικαλεότητες που διέπραξε, αφήνοντας άφωνους τους αστυνομικούς με την ψυχραιμία και την κυνικότητά του.

«Ετσι μου ήρθε και τη βίασα», είπε όταν ρωτήθηκε τι τον οδήγησε στις πράξεις του, ενώ για την πυρπόληση της άτυχης κοπέλας ανέφερε πως το έκανε για να εξαφανίσει τα ίχνη του. Επικαλέστηκε πως βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης (σ.σ.: παραγγέλθηκε εργαστηριακή εξέταση για να διαπιστωθεί αυτό) και μόνο κάποια στιγμή ακούστηκε από τα χείλη του η λέξη «μετανιώνω», αλλά με τέτοιον τρόπο που μόνο μεταμέλεια δεν έδειχνε, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Το κινητό της Ζωής πρόδωσε τον δράκο της Ξάνθης

Σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη, γνώριζε μόνο κατ’ όψη την 34χρονη και του άρεσε. Δεν είχε προσχεδιάσει τίποτα, αλλά την είδε τυχαία μπροστά του επιστρέφοντας κι αυτός από νυχτερινή έξοδο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και την ακολούθησε ως το σπίτι της, με σκοπό να τη βιάσει.

Την άρπαξε από τα μαλλιά την ώρα που έβαζε τα κλειδιά της στην εξώπορτα, την αναισθητοποίησε χτυπώντας με μανία το κεφάλι της στον τοίχο και την οδήγησε στο πίσω μέρος της πυλωτής, όπου την κατακρεούργησε σεξουαλικά.

Τα τραύματά της ήταν τέτοια που ο ιατροδικαστής πιθανολογούσε ότι χρησιμοποίησε κάποιο όργανο, αλλά ο ίδιος το διέψευσε, αποκαλύπτοντας πως χρησιμοποίησε μόνο τα χέρια του. Στη συνέχεια την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε, γιατί, όπως είπε, φοβόταν ότι η κοπέλα μπορούσε να τον αναγνωρίσει.

ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΣ
Τον είχαν αφήσει ελεύθερο

Ο αδίστακτος δράστης ήταν από τους πρώτους στη λίστα των υπόπτων της Ασφάλειας, λόγω του παραβατικού παρελθόντος του. Τον Απρίλιο του 2011 είχε συλληφθεί για απόπειρα βιασμού μιας φοιτήτριας, πάλι σε δημόσιο χώρο. Είχε αρπάξει τότε την κοπέλα στον δρόμο και την είχε παρασύρει πίσω από ένα κτίσμα για να τη βιάσει, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθειά του, όταν εκείνη έβαλε τις φωνές και ξέφυγε από τα χέρια του.

Προφυλακίστηκε για διάστημα περίπου 6 μηνών, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και δικάστηκε στις αρχές του 2012. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον αθώωσε για την απόπειρα βιασμού, λόγω έλλειψης στοιχείων, και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 6 μηνών για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο 27χρονος διέμενε τον τελευταίο χρόνο κοντά στο σπίτι της οικογένειας του θύματος, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες είχε ανοίξει οπωροπωλείο στον ίδιο δρόμο, δύο τετράγωνα μακριά από το πατρικό της 34χρονης. Μάλιστα, άνοιξε κανονικά το μαγαζί του το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, και παρίστανε τον ανήξερο, κοιτάζοντας με περιέργεια προς το μέρος όπου είχαν συγκεντρωθεί οι αστυνομικοί.

ΞΕΧΕΙΛΙΣΑΝ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΟΔΥΝΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Aπείλησαν να λιντσάρουν τον δράστη

Η οδύνη για το θύμα του πρωτοφανούς εγκλήματος αλλά και η οργή για τον δράστη ξεχειλίζουν στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης. Απλοί πολίτες, θαμώνες καφετεριών, κινήθηκαν εναντίον του 27χρονου κατά τη μεταφορά του χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία της Ξάνθης, απειλώντας να τον λιντσάρουν, κάτι που αποφεύχθηκε λόγω της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το προηγούμενο βράδυ, έξω από το σπίτι του Παπάζογλου, κατά τη μεταφορά του εκεί για έρευνα, παρουσία εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα που οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της αποτρόπαιας δολοφονίας, χιλιάδες Ξανθιώτες έδιναν το «παρών» στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας και με δάκρυα στα μάτια έλεγαν το στερνό αντίο στην αδικοχαμένη κοπέλα.

Φίλοι και γνωστοί της οικογένειας αλλά και άνθρωποι που δεν τη γνώριζαν καθόλου, περνούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας από τον τόπο του εγκλήματος, στην πιλοτή της πολυκατοικίας της οδού 40 Εκκλησιών για να ανάψουν ένα κερί και να αποθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη της Ζωής. Το δικό τους πένθιμο μήνυμα έστειλαν και εκατοντάδες Ξανθιώτες χρήστες του Facebook, οι οποίο αντικατέστησαν με ένα μαύρο πλαίσιο τις φωτογραφίες του προφίλ τους για διάστημα τριών ημερών.

Με δήλωσή της, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Ζέττα Μακρή, προτείνει την επανεξέταση της νομοθεσίας που αφορά τις υποθέσεις βιασμών και όλα τα σεξουαλικά εγκλήματα, με αφορμή το συγκεκριμένο έγκλημα. «Είναι δύσκολο να συγχωρέσει τους φορείς της πολιτείας η οικογένεια της άτυχης κοπέλας. Ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης για τα σφάλματα που οδήγησαν στο να κυκλοφορεί ελεύθερος ο δράστης», σημείωσε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.