Πολωνία: Στους 49 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους λόγω ψύχουςΔραματικές στιγμές εξελίσσονται στη Βουλγαρία με δώδεκα πόλεις – μεταξύ αυτών και ο δήμος Σούμεν – στα ανατολικά της χώρας να έχουν ανακηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κακοκαιρία των τελευταίων εικοσιτετραώρων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα με πολλούς εγκλωβισμένους ανθρώπους και οχήματα.

Ηδη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότεροι από 100 πυροσβέστες που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν έχουν κληθεί να επέμβουν για τον απεγκλωβισμό 138 οχημάτων και εκατοντάδων ανθρώπων.

Επιπλέον, εξαιτίας των χιονοστιβάδων συνολικά 120 πόλεις και χωριά στην ανατολική Βουλγαρία αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Πολωνία: Στους 49 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους λόγω ψύχους

Στους 49 έχουν φτάσει στην Πολωνία οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω κακοκαιρίας από την πρώτη Δεκεμβρίου, καθώς στη χώρα επικρατεί δριμύ ψύχος. Η θερμοκρασία μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει κατέβει στους -6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα και με ανακοίνωση της αστυνομίας την Παρασκευή.

Οι αστυνομικές Αρχές της Πολωνίας απηύθυναν επίσης έκκληση για επαγρύπνηση και έδωσαν στη δημοσιότητα τηλεφωνικούς αριθμούς πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, αστυνομικοί περιπολούν σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν άστεγοι για να τους ενημερώσουν για τα σημεία διανομής συσσιτίων και τα κέντρα τα οποία μπορούν να τους φιλοξενήσουν. Εξάλλου, οι άστεγοι – οι οποίοι βρίσκονται συχνά σε κατάσταση μέθης – είναι τα περισσότερα από τα θύματα της κακοκαιρίας στη χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2011 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον χιονιά ήταν 19 έναντι των 134 που πέθαναν τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Επίσης, ένα πρώτο κύμα ψύχους στην Πολωνία έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι τον Οκτώβριο και πέντε το Νοέμβριο. Τον περασμένο χειμώνα, περίπου 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.