«Καθαρίζει» και δεν πανηγυρίζει...Ο Ράφικ Τζεμπούρ είχε… διπλό ρόλο στη Νέα Σμύρνη.

Αρχικά, δικαιολόγησε τον τίτλο του «τρομοκράτη» πετυχαίνοντας στο 82΄το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Πανιώνιο (2-1) αλλά ούτε που… σκέφτηκε να το πανηγυρίσει.

Επιπλέον, όταν τα «αίματα άναψαν» και οι οπαδοί των «κυανέρυθρων» πήγαν να ξεφύγουν, φόρεσε την στολή του «πυροσβέστη» και βγήκε ο ίδιος μπροστά για να τους ηρεμήσει. Τρία δοκάρια είχε ο Μήτρογλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα του Πανιωνίου. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Αραβίδη (25΄), ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου στο 30΄και τελικά λυτρώθηκαν από τον Ράφικ Τζεμπούρ στο 82΄. Ο «τρομοκράτης» κατάφερε να σκοράρει από κοντά με το… στήθος σε μία φάση που-κακώς-ξεσήκωσε τους οπαδούς του Πανιωνίου οι οποίοι ζήτησαν χέρι.

Όταν οι διαμαρτυρίες του εντάθηκαν και ο Σπάθας (85΄) διέκοψε προσωρινά το ματς, ο Τζεμπούρ ήταν αυτός που πήγε κοντά τους και τους μίλησε. Εξάλλου, ο παίκτης των Πειραιωτών δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την παλιά του ομάδα. Με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο αποχώρησε από το γήπεδο στις καθυστερήσεις ο Τζαμέλ Αμπντούν.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο δεύτερο μέρος όταν ο Μήτρογλου πήγε δίπλα στον Τζεμπούρ στην επίθεση, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου ήταν πολύ κακός και δεν κατάφερε να φτιάξει φάση. Από την άλλη, ο Πανιώνιος, άνοιξε το σκορ, έμεινε συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Πώς έπαιξαν:

Το 4-3-3 δεν άλλαξε για τον Ολυμπιακό από τον Ζαρντίμ. Μανωλάς και Κοντρέρας ήταν στο κέντρο άμυνας, Χολέμπας αριστερά και Μανιάτης δεξιά. Γκρέκο, Μοδέστο και Ιμπαγάσα ήταν στην μεσαία γραμμή, με τους Μασάντο, Αμπντούν στις πτέρυγες και Τζεμπούρ στην κορυφή. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο ματς μπήκε ο Μήτρογλου αντί του Γκρέκο και πήγε μαζί με τον Αλγερινό στην επίθεση.

Ο Πανιώνιος, έπαιζε με Σπυρόπουλο στο δεξί άκρο, Κούρο στο αριστερό και Κουλουχέρη, Αυλωνίτη στο κέντρο άμυνας. Ρόκας και Ρόβας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Οκόγιε, Αραβίδη στις πτέρυγες. Ο Γουνδουλάκης πίσω από τον Καπάνταη που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός αναζητούσε χώρους για να βγάλει φάσεις ή να δημιουργήσει κίνδυνο από στημένα την ώρα που ο Πανιώνιος με τα δύο αμυντικά χαφ, περιόριζε τις προσπάθειες των αντιπάλων του. Επιπλέον, Οκόγιε και Αραβίδης που έπαιζαν στις πτέρυγες, γύριζαν και κάλυπταν με αποτέλεσμα Μασάντο και Αμπντούν να μην βρίσκουν χώρους.

Αυτό το «μπλοκάρισμα» του Ολυμπιακού, δεν άφησε και το ματς να πάρει ρυθμό. Στο 25ο λεπτό όμως, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ. Ο Αραβίδης νίκησε τον Κοντρέρας από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Κάρολ για να κάνει το 1-0. Οι «κυανέρυθροι» δεν κράτησαν για πολύ όμως το προβάδισμα. Στο 30ο ο Μασάντο έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα έφτασε με φάλτσα στον Σπυρόπουλο και εκείνος προσπαθώντας να την διώξει, έκανε «τσαφ» και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή αλλά και τα πολλά φάουλ, δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό παρά την κατοχή να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Στο 45΄χάθηκε και μεγάλη ευκαιρία με τον Περιστερίδη να νικάει τον Τζεμπούρ από κοντά και τον Μοντέστο στην συνέχεια να στέλνει την μπάλα άουτ και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο .

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζαρντίμ έριξε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Γκρέκο και αυτός πήγε στην επίθεση δίπλα στον Τζεμπούρ. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και επικίνδυνος και στο 53΄έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ με τον Περιστερίδη να σταματάει τον Αμπντούν αρχικά και στην συνέχεια τον Μήτρογλου να σημαδεύει το πόδι του Τζεμπούρ και από εκεί η μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 61΄ο Μήτρογλου είδε την μπάλα να καταλήγει ξανά στο δοκάρι του Πανιωνίου μετά από δική του απευθείας εκτέλεση φάουλ ενώ στο 74΄σημάδεψε με κεφαλιά για τρίτη φορά το δοκάρι!

Τελικά την νίκη για τον Ολυμπιακό έδωσε γκολ του Τζεμπούρ με το… στήθος στο 82΄μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα και κεφαλιά-πάσα του Μήτρογλου. Οι οπαδοί του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-δεν υπάρχει κάτι τέτοιο- και στο 85΄προσπάθησαν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο Σπάθας να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι.Αυτό ξανάρχισε και ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με το τελικό σκορ στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πανιώνιος – Ολυμπιακός για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Ρόκας(68΄Γιαννούλης), Κούρος, Ρόβας (89΄Ανδράλας), Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Καμπάνταης, Αραβίδης, Κουλουχέρης (50΄Μενδρινός)

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο, Γκρέκο (46΄Μήτρογλου), Ιμπαγάσα, Μασάντο (67΄Φουστέρ), Αμπντούν (94΄Παπάζογλου), Τζεμπούρ

www.sport-fm.gr

Την Κυριακή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα επιστρέψει (εκ νέου) στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της αγαπημένης του ομάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί στην Βέροια από την ομώνυμη ομάδα και με νίκη θα πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Δευτέρα με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ.

Πιο αναλυτικά:
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
Αρης – Ξάνθη 15:00
ΑΕΚ – Ατρόμητος 17:15
Λεβαδειακός – Πλατανιάς 17:15
Βέροια – Παναθηναϊκός 19:30

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 19:30

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.