1 – Κινητήρας 6,50 litre diesel. παρ’ολα αυτά η ταχύτητα του (μέγιστη) είναι μόλις 60 μιλια/ώρα και χρειάζεται  15 δευτερόλεπτα για την πιάσει.

2 – Βασιζεται σε GM truck chassis και ζυγιζει 6,350 κιλα (6,5 τονους!!) Φανταστειτε οτι η Rolls-Royce Phantom, ενα απο τα μεγαλυτερα αμαξια του κοσμου. ζυγιζει μολις 2,550 κιλα ..

3 – Το βαρος της το οφειλει στην προστασια του αμαξωματος που ειναι απο ατσαλι – τιτανιο – και κεραμικο κραμα..

4 – Το γυαλι μονο ειναι 5 ιντσες χοντρο (περιπου 13 εκατσοστα!!) . Ανοιγει μονο ενα μερος του παραθυρου του οδηγου , κ αυτο μονο για να μιλησει με την ασφαλεια του προεδρου ή να περασει απο πυλες ασφαλειας. Ακομα ειναι εφοδιασμενο ωστε να αντεχει χημικη επιθεση..

5 – Σε περιπτωση εκτακτης αναγκης διαθετει δικη του παροχη οξυγονου για τους επιβενωντες ..

6 – Η ειδικα σχεδιασμενη τεθωρακισμενη κατασκευη του αμαξωματος σημαινει οτι οι πορτες ειναι σχεδον 8 ιντσες …(20 εκατοστα!!) , σχεδον οσο ειναι και οι πορτες ενος Boeing 747’s.

7 – Το παχος της θυρας σε συνδυασμο με το παχος του κρυσταλλου, εμποδιζει τον προεδρο απο το να ακουσει οποιονδηποτε εξω απο το αμαξι, ακομα κ ενα πληθος που διαμαρτυρεται.. συνεπως εχει ηχεια που κατ’επιλογην μεταφερουν τον ηχο , απο εξω, μεσα!!.

8 – Το εξωτερικο περιβλημα του αμαξωματος ειναι Kevlar, συνεπως το προστατευει και απο βομβιστικη επιθεση.

9 – Η δεξαμενη καυσιμου διαθετει συστημα πυρασφαλειας με ειδικο αφρο , ωστε ακομα και αν χτυπηθει μεμονομενα αυτη, ακομα κ αν υπαρξει αυτοαναφλεξη, να εμοδισει τις φλογες στην καμπινα των επιβατων.Επισης ενα αλλο συστημα την προστατευει απο εκρηξη..

10 – στο μπροστινο μερος του αυτοκινητου, υπαρχουν 2 δεξαμενες με δακρυγονο και τεχνητο καπνο διαφυγης ….

11 – Με βαση το χαρακτηριστικο Νο10, ο οδηγος εχει ενα συστημα καμερας / βιντεο ωστε να οδηγει με ασφαλεια μεσα απο καπνο και μεσα στην νυχτα (χωρις καθολου φωτα).

12 – Η προεδρικη Cadillac συνηθως εχει 2 μικρες σημαιες…Μια της Αμερικης κ μια Προεδρικη. Οταν ο προεδρος επισκεπτεται καποιο αλλο μερος , η προεδρικη κατεβαινει κ τοποθετουν μια του αλλου κρατους ως ενδειξη τιμης προς το κρατος επισκεψης…

13 – Ο πατος του αμαξιου διαθετει ξεχωριστο συστημα πυροσβεσης …

14 – Κατω απο το καθισμα του προεδρου υπαρχει παντα φιαλη με το αιμα του προεδρου, ενω σχεδον παντα τον ακολουθει απο πισω ενα ασθενοφορο…….

15 – Ο προεδρος εχει το δικαιωμα να σχεδιαζει μια προεδρικη λιμο καθε 4 χρονια με καινουριες προδιαγραφες ασφαλειας… Οι παλιες λιμο, οταν αποσυρθουν απο προεδρικες , μεταφερουν σημαντικα προσωπα απο αλλα κρατη οταν ερχονται επισκεψη στις Ην.Πολιτειες …

16 – Το Obamobile μπορει να εξυπηρετησει 7 ατομα. 2 καθισματα μπροστα, 3 μεσα στην καμπινα κ 2 στο πισω μερος της καμπινας , ενα για τον προεδρο και ενα για τον καλεσμενο.

17 – Στο εσωτερικο του, ο προεδρος διαθετει ενα CD player χωριτικοτητας 10 CD , ειδικα σχεδιασμενα κομπιουτερ, αποκλειστικα δικο του ιντερνετ , συστημα τηλεπικοινωνιας με απευθειας γραμμες προς τον λευκο οικο.

18 – Το συστημα αμυνας διαθετει και οπλα σε ενα σημειο πισω ακριβως απο τον οδηγο.

19 – Οι ροδες του αυτοκινητου μπορουν να κινουν το οχημα ακομα και αν μεινουν χωρις τα λαστιχα… Μπορει να διατηρησει την ταχυτητα του κινουμενο μονο με τις ειδικα διαμορφωμενες ζαντες.

20 – Σε αντιθεση με ολα τα μοντελα αυτοκινητων , ειναι το μονο που δεν εχει ονομα!

Λεγεται απλα, προεδρικη Cadillac!!. ( USA 1)

diaforetikimatia.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.