Οι Anonymous, το παγκόσμια δίκτυο χάκερς, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις κυβερνητικές ιστοσελίδες της Συρίας σε όλο τον κόσμο, απαντώντας έτσι σε μια ιντερνετική συσκότιση που θεωρείται ότι έγινε για να εμποδίσει την επικοινωνία στους αντιπάλους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η Συρία βυθίστηκε στο επικοινωνιακό σκοτάδι την Πέμπτη, όταν η συνδεσιμότητα στο Internet σταμάτησε, το μεσημέρι. Οι επίγειες γραμμές και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επίσης είχαν σοβαρά προβλήματα. Η συριακή κυβέρνηση είπε ότι «τρομοκράτες» επιτέθηκαν στο Διαδίκτυο, αλλά η αντιπολίτευση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποψιάζονται ότι είναι έργο των αρχών.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο εκτενώς για την προώθηση των ιδεών τους, δημοσιεύοντας υλικό από εναέριες επιθέσεις και εικόνες αμάχων. Ελλείψει της ελευθερίας του Τύπου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για τη διάδοση πληροφοριών και για την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους στο εξωτερικό. Οι Anonymous, μια ομάδα που αντιτίθεται στη λογοκρισία του Διαδικτύου, ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει από το Internet όλα τα στοιχεία που ανήκουν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Άσαντ, τα οποία είναι έξω από τη Συρία, αρχίζοντας με τις πρεσβείες.

Από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, η ιστοσελίδα της πρεσβείας της Συρίας στο Βέλγιο είχε πέσει, αλλά η πρεσβεία της Κίνας – την οποία οι  Anonymous είπαν ότι θα στοχεύσουν πρώτα – λειτουργούσε. Οι περισσότερες ιστοσελίδες υπουργείων δεν λειτουργούσαν, αν και αυτό θα μπορούσε να οφείλεται και σε διακοπή ρεύματος.
Αρκετοί ειδικοί του Διαδικτύου είπαν ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο ένα σαμποτάζ από τις δυνάμεις ενάντια του Άσαντ.

Reuters

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.