http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/98825B57163E849694A6540F858CBD4F.jpgΟ Σαλβαδόρ Νταλί «δεν μπορούσε να αντισταθεί στις παχυλές επιταγές» και στον πειρασμό «να εξαπατά τους ανθρώπους» δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό VSD, που κυκλοφορεί την Παρασκευή, η ηθοποιός και πρώην τραγουδίστρια Αμάντα Λιρ, η οποία υπήρξε ερωμένη του σπουδαίου υπερρεαλιστή ζωγράφου. Ετσι μία φορά είχε πουλήσει έναντι 10.000 δολαρίων μια ψεύτικη τρίχα από το μουστάκι του στη Γιόκο Ονο, τη χήρα του Τζον Λένον!

«Ολη του τη ζωή, ο Νταλί δεν μπορούσε να αντισταθεί όταν του προσέφεραν παχυλές επιταγές» δήλωσε η άλλοτε μούσα και ερωμένη του ζωγράφου, στον οποίο το Κέντρο Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι αφιερώνει αυτήν την περίοδο μια σημαντική αναδρομική έκθεση.

«Μια ημέρα, πώλησε μια τρίχα από το μουστάκι του στην Γιόκο Ονο. Δηλαδή περίπου… Πίστευε ότι ήταν μάγισσα και φοβόταν ότι θα του κάνει κάποιο ξόρκι. Με έστειλε τότε να μαζέψω ένα ξερό χόρτο και το έβαλε σε ένα όμορφο κουτάκι» εξήγησε.

Η Γιόκο Ονο «πλήρωσε 10.000 δολάρια. Στον Νταλί άρεσε πολύ να εξαπατά τους ανθρώπους» πρόσθεσε η Αμάντα Λιρ.

«Ηταν ο καθηγητής μου στην τέχνη, ο πατέρας μου, ο εραστής μου» θυμάται η Αμάντα Λιρ, η οποία γνώρισε τον ζωγράφο το 1965, όταν, όπως δηλώνει, εκείνη ήταν 18 ετών και αυτός 61.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.