Αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα Ξεκίνησε η αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

http://static.doldigital.net/webstatic/8DCDE6B089079BAE2FE7005125A72733.jpgΣυνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα οι καταλήψεις σε κτίρια και υπηρεσίες δήμων, περιφερειών και αποκεντρωμένων διοικήσεων από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια θα συνεχισθούν έως και αύριο Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στις πρωτεύουσες των νομών.

Ειδικά για το δήμο Αθηναίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε να συνεχίσει έως και την Τρίτη την κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ την ίδια ημέρα θα επεκτείνει την κατάληψη και στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι να αναγκασθεί η κυβέρνηση να αναιρέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ξεκίνησε η αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Έληξε μετά από δέκα ημέρες η κατάληψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή του Φοίνικα από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Τα απορριμματοφόρα του κεντρικού δήμου βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους και προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερους από 2.000 τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν σχηματίσει «βουνά».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, θα χρειαστούν περίπου 2 με 3 ημέρες για να αποκατασταθεί και πάλι η εικόνα στην πόλη. «Δουλεύουμε από το πρωί με συνεχείς βάρδιες, σε μία προσπάθεια να μπει τάξη με τα σκουπίδια. Ρίχνουμε το βάρος πρώτα στους κεντρικούς δρόμους και στη συνέχεια σε γειτονιές» δήλωσε o κ.Παππάς.

Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η πρωινή βάρδια και από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα η απογευματινή.

Για την Τετάρτη οι δημοτικοί υπάλληλοι της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στα δικαστήρια όπου θα δικαστούν συνάδελφοι τους για τα επεισόδια σε βάρος του Γερμανού προξένου κατά την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

ΔΟΛ, & ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.