Ο τζαμαϊκανός και η αμερικανίδα σπρίντερ βραβεύθηκαν από την IAAF

Μπολτ και Φέλιξ οι κορυφαίοι του στίβου για το 2012Οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιουσέιν Μπολτ και η Αλισον Φέλιξ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2012, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο από την IAAF σε ειδική εκδήλωση που τελέστηκε σε ξενοδοχείο της Βαρκελώνης. Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ κερδίζει αυτόν τον τίλο για τέταρτη φορά στην καριέρα του, ενώ η Αμερικανίδα για πρώτη φορά.

Ο 26χρονος Μπολτ κατάφερε φέτος να γίνει ο πρώτος σπρίντερ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που κέρδισε τα 100 μ. και τα 200 μ. σε δύο διαδοχικές Ολυμπιακές διοργανώσεις, ενώ και στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012 ήταν το βασικό μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας της Τζαμάικα, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ.

Η 27χρονη Φέλιξ κατέκτησε στο Λονδίνο το χρυσό μετάλλιο στα 200 μ., ενώ ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 και 4Χ400 των ΗΠΑ, που κατάκτησε δύο χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες – στα 4Χ100 συνέτριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ της Ανατολικής Γερμανίας, που κρατούσε 27 χρόνια.

Αναλυτικά οι βραβευθέντες για το 2012:

Κορυφαίος αθλητής: Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα)
Κορυφαία αθλήτρια: Αλισον Φέλιξ (ΗΠΑ)
Καλύτερη παρουσία αθλητή: Ντέιβιντ Ρούντισα (Κένυα/800μ.)
Καλύτερη παρουσία αθλητριών: ΗΠΑ (ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ.)
Βραβείο έμπνευσης: Άριες Μέριτ (ΗΠΑ/110μ. εμπόδια)
Βραβείο ανερχόμενου αθλητή: Κέσχορν Γουόλκοτ (Τρίνινταντ & Τομοπάγκο/Ακοντισμός)
Βραβείο ανερχόμενης αθλήτριας: Αντονίκ Στράχαν (Μπαχάμες/200μ.)
Βραβείο βετεράνων αθλητή και αθλήτριας: Ρομπ Λίντα (ΗΠΑ) & Λιν Βέντρις (Αυστραλία)

Ακόμη, βραβεύθηκαν ο τζαμαϊκανός προπονητής Γκλεν Μίλις, ως έργο ζωής για τα επιτεύγματα που έχουν πετύχει οι αθλητές του Γιουσέιν Μπολτ, Γιόχαν Μπλέικ, αλλά και παλαιότερα ο Κιμ Κόλινς, ο Ντέιβιντ Τσέιμπερς και ο Ρόι Στιούρτ, καθώς και ο κενυάτης δημοσιογράφος Ελίας Μακόρι.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.