Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: “Έξω οι εργαζόμενοι των Περιφερειών από τις τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας” …

Νοεμβρίου 19th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των 13 Περιφερειών στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016, ζητά η ΕΝ.Π.Ε. και καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της.

Η ΕΝ.Π.Ε. μετά και από την συνάντηση αντιπροσωπείας των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, επαναλαμβάνει ότι στις Περιφέρειες δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά σημαντικές ελλείψεις που σχετίζονται με τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Την ίδια ώρα το Κεντρικό Κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, καταφεύγοντας στην εύκολη λύση των περικοπών στις Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες προτείνουν στην κυβέρνηση να υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος, όπως η κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, στις οποίες υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να μεταταχθεί στις Περιφέρειες καλύπτοντας πραγματικές τους ανάγκες.

Επιπλέον οι Περιφέρειες τονίζουν ότι ο νέος θεσμός της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, πρέπει να στηριχθεί τόσο σε θεσμικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, δεδομένου ότι, δεν ευθύνεται ούτε για τις αλόγιστες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ούτε βαρύνεται με χρέη λόγω κακοδιαχείρισης.

Οι Περιφέρειες στα δύο χρόνια λειτουργίας τους έχουν συμβάλλει από μόνες τους στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα έως και 40%, ενώ έχουν επωμισθεί και τις βίαιες περικοπές των εσόδων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60%.

Η ΕΝ.Π.Ε. ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι εφεξής δεν πρόκειται να αποδεχθεί οριζόντια μέτρα, ούτε φυσικά πρόσθετες αρμοδιότητες -όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα- χωρίς τους αναγκαίους πόρους και το προσωπικό. Έσχατο όριο των όποιων παρεμβάσεων είναι η μη παραβίαση του Συντάγματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

This entry was posted on Δευτέρα, Νοεμβρίου 19th, 2012 at 16:42 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply