Το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου
http://4.bp.blogspot.com/-aKn1RZYkSC4/UKZ0iXbLQzI/AAAAAAABIAs/eR2iVhPKleE/s1600/IMG_7603.jpgΤο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την 16/11/2012 με αφορμή την εφαρμογή διατάξεων του Ν.4093/2012 για την διαθεσιμότητα αποφάσισε τα εξής:

  1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του σε κάθε άνεργο του τόπου μας είτε προέρχεται από τον ιδιωτικό, είτε ενδέχεται να προκύψει από το δημόσιο τομέα γιατί η ανεργία λειτουργεί αθροιστικά και ταλανίζει την «πρωταθλήτρια» Δυτική Μακεδονία, πολλαπλασιάζοντας την οικονομική ύφεση με ανατροφοδότηση του προβλήματος.
  2. Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη και αξιοπρεπή λειτουργία της Περιφέρειας, έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα ως πολίτες κι ως υπάλληλοι με τις συνεχείς και οριζόντιες μειώσεις των μισθών τους. Με αυταπάρνηση και ζήλο και παρά τις ελλείψεις προσωπικού εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούμε απαράδεκτες τις διαθεσιμότητες – απολύσεις τους και ζητάμε επιτακτικά να ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
  3. Οι Αιρετές Περιφέρειες έως τώρα έχουν συνεισφέρει στη δημοσιονομική πολιτική του κράτους με μειώσεις των λειτουργικών δαπανών τους κατά 40%, την απώλεια των ΚΑΠ κατά 60% και τις μειώσεις – αποζημιώσεις των αιρετών στελεχών τους. Ζητούμε λοιπόν ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  4. Να μην υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακή οι διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας των υπαλλήλων, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.
  5. Να υπάρξει αναστολή του συγκεκριμένου άρθρου 1, παράγραφος ζ του Ν.4093/2012 για τέσσερις τουλάχιστον μήνες, μέχρι να υπάρξει ολοκληρωμένη πρόταση του κράτους με την αποσαφήνιση των κενών θέσεων που θα προκύψουν.
  6. Ζητάμε την εφαρμογή των βασικών κανόνων δικαίου και την εξαίρεση όλων των υπαλλήλων σε  βάρος των οποίων εκκρεμούν  παραπομπές σε πειθαρχικά συμβούλια και οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ή τελεσιδικήσει.

Δείτε φωτογραφίες από την συνεδρίαση του κ.Χρήστου Μπλέτσου:

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.