Μετέχει στις κινητοποιήσεις της εβδομάδας η ΠΟΕ-ΟΤΑ – καταλήψεις στα δημαρχεία

Αρνούνται οι δήμαρχοι τη λίστα με υπαλλήλους σε διαθεσιμότηταΈτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι οι δήμαρχοι της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την κατάληψη στα δημαρχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις.

Από το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά μετακινήσεις (μετατάξεις) στον δημόσιο τομέα, ενώ σε αρκετά ακόμη δημαρχεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να προχωρήσουν και αυτοί σε καταλήψεις.

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις κινητοποιήσεις

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.