Πέθανε 60χρονος δρομέας – Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας

Ο κενυάτης Ρέιμοντ Μπετ τερμάτισε πρώτος στον 30ό ΜαραθώνιοΠρώτος τερμάτισε κενυάτης ο Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπετ στον  επετειακό Μαραθώνιο της Αθήνας που σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών με 26.000 δρομείς. Ο 28χρονος αθλητής βελτίωσε την ατομική επίδοση του, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 35 δευτερόλεπτα ο οποίος είχε κερδίσει τον Μαραθώνιο Αθηνών και το 2010.

Η επίδοση του αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης, καταρρίπτοντας τον χρόνο του νικητή πέρυσι, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39. Να θυμήσουμε ότι το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής κατέχει ο Ιταλός Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με χρόνο δύο ώρες, δέκα λεπτά και 55 δευτερόλεπτα.

Πριν από δύο χρόνια ο Μπετ είχε πάρει την πρώτη θέση στην επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα. Είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε στην κλασική διαδρομή. Ήταν παρών στην Ελλάδα το 2011 και φέτος επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Πραγματοποίησε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην κλασική διαδρομή

Στην οδό Φειδιππίδου ο Μπετ αποσπάστηκε από τον συμπατριώτη του, Άλεξ Σούμκο Κιρούι. Τελικά ο Κιρούι έχασε και τη δεύτερη θέση μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όταν τον προσπέρασε ο Πολ Κιμπέτ Κοσγκέι.

«Όλα πήγαν καλά. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Αν είμαι καλά, θα επιστρέψω να αγωνιστώ και του χρόνου γιατί απολαμβάνω την υποστήριξη του κόσμου», δήλωσε ο  νικητής.

Πρώτος Έλληνας και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, ο νικητής το 2010 με 2:21.56. Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν δεύτερος και ο περσινός νικητής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος πήρε την τρίτη θέση.

Πέθανε 60χρονος δρομέας των 10 χιλ

Στο μεταξύ την τελευταία πνοή του άφησε άνδρας, ο οποίος έλαβε μέρος στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα, αλλά στη συνέχεια υπέστη ανακοπή και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου αργότερα εξέπνευσε.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ στην οποία εκφράζει τη λύπη του για το συμβάν.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Ο ΣΕΓΑΣ εκφράζει τη βαθιά του λύπη γιατί ένας δρομέας των 10 χιλιομέτρων, πολύ μετά τον τερματισμό στον αγώνα και ενώ είχε φύγει από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και τελικά απεβίωσε μετά τη διακόμισή του στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Ο άτυχος δρομέας τερμάτισε στον αγώνα στις 10.07 π.μ. Για το περιστατικό ενημερώθηκε τόσο το κέντρο επιχειρήσεων Μαραθωνίου από τους ραδιοερασιτέχνες συνεργάτες μας, όσο και το ΕΚΑΒ, στις 10.48 π.μ. Το περιστατικό έτυχε άμεσης φροντίδας από το γιατρό της διοργάνωσης και από κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στον “Ευαγγελισμό”.

Ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί από τον “Ευαγγελισμό”»

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.