Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

10 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Και συμμετοχή στην κινητοποίηση της Κυριακής

http://img.protothema.gr/ECD3A6A6924E5F2FA852580AD6062BC4.jpgΠανελλαδικό συλλαλητήριο διοργανώνει για αύριο στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο -όπως σημειώνεται- γίνεται ύστερα από αίτημα «εκατοντάδων συναδέλφων», προκειμένου να εκφρασθεί η «έντονη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και οργή που προκαλεί στους εργαζομένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου». Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι άμεσες απολύσεις προσωπικού, ο δραστικός περιορισμός του μισθολογικού κόστους και ο περιορισμός των δημόσιων υπηρεσιών έχουν απώτερο στόχο «την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα».

Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητήσει τον Προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.

Ο Προϋπολογισμός του 2013 προβλέπει τη διάθεση 1,5 δισ. ευρώ στους δήμους, ποσό που στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να αυξηθεί στο 1,8 δσ. ευρώ με την έκτακτη επιχορήγηση των 312,9 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να δοθεί λόγω ύφεσης.

Τα χρήματα αυτά, σημειώνει η ΚΕΔΕ, επαρκούν μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ οι κοινωνικές δομές των δήμων θα καταρρεύσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΕΔΕ από το 2011 έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ αποτελεί το όριο για την επιβίωση των δήμων με τη μορφή που τους γνωρίζουμε. Διαφορετικά, οι δήμοι καλούνται να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν και τις λειτουργίες τους με βάση τα έσοδα που θα επιτυγχάνουν.

Όπως σημειώνει και η ΚΕΔΕ, ο Προϋπολογισμός σημαίνει «τέλος εποχής» για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2012 at 07:52 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply