Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/223D2C92C21EC3CB0FA3D9319320632A.jpgΣε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημερινές συγκυρίες και προτιμά την καταστροφή της χώρας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για «αντεθνική πρόκληση» καθώς, όπως είπε, επιμένει σε εκλογές στο πλαίσιο μίας μικροκομματικής συγκυρίας.

Μάλιστα επικαλέστηκε συνέντευξη του κ.Τσιπρα σε γερμανική εφημερίδα. «Σε αυτήν ο επικεφαλής σας προέτρεπε τους γερμανούς επιχειρηματίες να μην επενδύσουν στην Ελλάδα διότι η χωρα κρεμεται απο μια κλωστή. Αυτό, κύριοι, είναι προβοκάτσια εναντίον του τόπου» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγο νωρίτερα είχε κατηγορήσει την συμπολίτευση ότι «εξαπάτησε την Βουλή αφού παρά το γεγονός ότι ψηφίσατε αυτά τα τόσα επαχθή οικονομικά μέτρα, δεν θα εκταμιευθεί η δόση, σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τον Δεκέμβριο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit ότι «στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι σε πανικό.

»Η τρικομματική κυβέρνησή του, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου αριθμούσε 179 βουλευτές. Στην προχθεσινή ψηφοφορία, κι ενώ δεν έχουν περάσει 5 μήνες, συγκέντρωσε 153 βουλευτές. Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία».

Η δόση του δανείου

Προειδοποίηση προς τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ έστειλαν από την Ολομέλεια της Βουλής υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2013 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «οι εταίροι μας δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τις εξελίξεις», τονίζοντας πως οι αμφίσημες παρεμβάσεις τους αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν ωφελούν και απεναντίας μας δυσκολεύουν.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σχολίασε ότι «εμείς ως Ελλάδα δώσαμε τα δικά μας δείγματα, το ίδιο περιμένουμε τώρα και από τους εταίρους μας».

Με παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους δανειστές της χώρας, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος.

«Δεν είναι θέμα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό. Είναι ντόμινο και όποιος νομίζει ότι θα παίξει με τον ελληνικό λαό κάνει λάθος, θα παίξει με τις τύχες του λαού του», ανέφερε.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως κυβερνητικός εταίρος, έστειλε και δεύτερο μήνυμα προς τον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «τώρα είναι η ώρα να είμαστε ανυποχώρητοι, τώρα δεν υπάρχει περιθώριο καθυστέρησης, τώρα πρέπει το Γιούρογκρουπ να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για τη δόση, την επιμήκυνση και για τα αναπτυξιακά αντίβαρα».

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.