Και ο Αντ. Μανιτάκης υπέγραψε το νομοσχέδιο

Εκτακτη επικαιρότητα: Μετά από συνάντηση με Κουβέλη ο Ρουπακιώτης υπογράφει το Μνημόνιο

Βόμβα στα θεμέλια της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά έβαλε το πρωί της Δευτέρας η άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη να υπογράψει το Μνημόνιο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναταραχή τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Η άρνησή του υπουργού να υπογράψει το νομοσχέδιο περιέπλεξε τα πράγματα καθώς δεν μπορούσε να κατατεθεί αυτό προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς την υπογραφή του.

Τελικά μετά από συνάντηση το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλη ο υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε να βάλει την υπογραφή του στο Μνημόνιο.

Στο μεταξύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης που φερόταν το πρωί της Δευτέρας ότι και αυτός αρνιόταν να υπογράψει το νομοσχέδιο με τα μέτρα, τελικά το μεσημέρι το υπέγραψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το νομοσχέδιο έχει διατάξεις που συμφωνούν με όσες προτάσεις οι υπηρεσίες του κατέθεσαν σχετικά με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Πιστεύετε ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θα μετατεθούν σε μία «δεξαμενή» από όπου θα επανέρχονται στην υπηρεσία τους όσοι χρειάζονται μετά τις συνταξιοδοτήσεις αυτών που έχουν το δικαίωμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.