Κινητοποιούνται σε όλες τις πόλεις για τις μειώσεις στα εισοδήματά τους

Στους δρόμους κατεβαίνουν ξανά οι αστυνομικοίΝέο κύκλο ένστολων κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, προανήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών κατά την διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Ειδικότερα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με λιμενικούς και πυροσβέστες στην Αθήνα την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου.

Με το νέο, υπό ψήφιση, μνημόνιο, αναφέρουν οι αστυνομικοί, «ο συνολικός προϋπολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμπιέζεται στην κάλυψη ίσα ίσα των μισθολογικών δαπανών, μειώνεται εκ νέου το εισόδημά μας, καταργούνται τα επιδόματα εορτών, αντικαθίσταται το οικογενειακό επίδομα από νέο -μειωμένο στο ύψος του- επίδομα, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται έως το 2018 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης».

Επιπλέον «αυξάνονται οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για τα τέκνα, η έκπτωση φόρου από τους τόκους στεγαστικών δανείων, ενοικίου πρώτης κατοικίας κλπ, ενώ για τους συνταξιούχους συναδέλφους μας που έλαβαν εφάπαξ μετά το 1995, εισάγεται νέος φόρος 3% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης και περικόπτονται οι συντάξεις τους κλιμακωτά από 3% έως 12%».

Σε αυτές τις συνθήκες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΥ, οι νέες περικοπές μόνο των μηνιαίων αποδοχών, θα επιφέρουν νέα μείωση από 4% έως 17%, δηλαδή από 60 ευρώ έως και 662 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, χωρίς να υπολογιστεί ο περιορισμός των νυχτερινών ωρών απασχόλησης, οι απώλειες λόγω παγώματος των μισθολογικών προαγωγών (από 46 ευρώ έως 153 ευρώ το μήνα για το χαμηλόβαθμο προσωπικό).

«Συνολικά, από το 2009 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες περικοπές των δώρων, ο έλληνας αστυνομικός έχει υποστεί μεσοσταθμικά μείωση αποδοχών κατά 30% περίπου, που μεταφράζεται σε 450 ευρώ κατά μ.ο. για τον καθένα» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί προειδοποιούν ότι «οι νέες δυσβάσταχτες περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα υπαρκτά προβλήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων μας, οδηγούν στην αποδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και στην περιθωριοποίηση των εργαζομένων αστυνομικών».

Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.