Ο βετεράνος ποπ σταρ Γκάρι ΓλίττερΣυνελήφθη στο Λονδίνο ο πρώην σταρ της ποπ Γκάρι Γκλίτερ, στο πλαίσιο των ερευνών της βρετανικής αστυνομίας γύρω από την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών.

Ο Γκλίτερ συνελήφθη σε σχέση με το σκάνδαλο που ξέσπασε για τον Τζίμι Σάβιλ, τον παρουσιαστή του BBC που πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών και ο οποίος φέρεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά περισσότερα από 300 ανήλικα κορίτσια σε περίοδο τεσσάρων δεκαετιών.

Η βρετανική αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του συλληφθέντος. Ωστόσο τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το BBC και το Sky News, μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον 68χρονο Γκλίτερ, ο οποίος ήταν δημοφιλής τη δεκαετία του ’70.

Ο Γκλίτερ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης περίπου τριών ετών στο Βιετνάμ για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών.

Το σκάνδαλο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, το οποίο ξέσπασε στις αρχές αυτού του μήνα, προκάλεσε σοβαρή κρίση στο βρετανικό δίκτυο BBC, καθώς κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε την υπόθεση.

www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.